Borrelhapjes voor oud & nieuw



Met kerst hadden we al een aantal borrelhapjes op Smulpaapje. Die kun je natuurlijk heel prima ook met Oud & Nieuw maken. Of gewoon op zaterdagmiddag, wanneer je wilt eigenlijk 😉  Maar je kunt ook voor nieuw gaan, op deze oudejaarsavond.

Borrelhapjes

Deze drie borrelhapjes zijn lekker fris, gevarieerd en prima van te voren klaar te maken. Lekkere bubbels of mocktail erbij en kom maar door met dat nieuwe jaar!

Blini’s met zalm

(voor ongeveer 10 blini’s)

3 el naturel roomkaas (Philadelphia)
½  komkommer, zonder schil of zaadlijst, geraspt
citroenrasp van ½ citroen
paar blaadjes munt, fijngesneden
gerookte zalm, dunne reepjes gesneden
blini’s (of gebruik kant en klare poffertjes)

Meng de roomkaas met de komkommer, citroenrasp, munt in een kommetje en zet weg tot je de borrelhapjes wilt serveren. Doe op dat moment een theelepel op een blini en garneer met een reepje gerookte zalm. Garneer met wat fijngesneden (verse of gedroogde) munt.

Komkommerschuitje met stilton

(voor ongeveer 12 -15 hapjes)

100g roomkaas naturel (Philadelphia)
60g blue stilton (naturel of met port)
½ komkommer, zonder schil of zaadlijst, gesneden

Prak de blauwe kaas door de roomkaas en zet weg tot je de borrelhapjes wilt serveren. Doe dan een theelepel van het mengsel in de holte van de komkommerschijfjes. Garneer met wat gedroogde peterselie of munt

Dadels met roomkaas

Voor ongeveer 12-15 hapjes)

100g roomkaas naturel (Philadelphia)
60g blue stilton (naturel of met port)
Gedroogde dadels, zonder pit
Optioneel: paar eetlepels port

Als je wilt kun je de dadels wellen in de port, die trekt dan heerlijk in de vrucht. De holtes vul je met het roomkaas & stilton mengsel, dat je goed door elkaar hebt gemengd. Deze hapjes kun je prima van te voren klaar maken en in de koelkast, afgedekt, bewaren tot je ze (op kamertemperatuur) gaat serveren.

Gepubliceerd op 29 december 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!