Borrelhapjes voor oud & nieuw



Met kerst hadden we al een aantal borrelhapjes op Smulpaapje. Die kun je natuurlijk heel prima ook met Oud & Nieuw maken. Of gewoon op zaterdagmiddag, wanneer je wilt eigenlijk 😉  Maar je kunt ook voor nieuw gaan, op deze oudejaarsavond.

Borrelhapjes

Deze drie borrelhapjes zijn lekker fris, gevarieerd en prima van te voren klaar te maken. Lekkere bubbels of mocktail erbij en kom maar door met dat nieuwe jaar!

Blini’s met zalm

(voor ongeveer 10 blini’s)

3 el naturel roomkaas (Philadelphia)
½  komkommer, zonder schil of zaadlijst, geraspt
citroenrasp van ½ citroen
paar blaadjes munt, fijngesneden
gerookte zalm, dunne reepjes gesneden
blini’s (of gebruik kant en klare poffertjes)

Meng de roomkaas met de komkommer, citroenrasp, munt in een kommetje en zet weg tot je de borrelhapjes wilt serveren. Doe op dat moment een theelepel op een blini en garneer met een reepje gerookte zalm. Garneer met wat fijngesneden (verse of gedroogde) munt.

Komkommerschuitje met stilton

(voor ongeveer 12 -15 hapjes)

100g roomkaas naturel (Philadelphia)
60g blue stilton (naturel of met port)
½ komkommer, zonder schil of zaadlijst, gesneden

Prak de blauwe kaas door de roomkaas en zet weg tot je de borrelhapjes wilt serveren. Doe dan een theelepel van het mengsel in de holte van de komkommerschijfjes. Garneer met wat gedroogde peterselie of munt

Dadels met roomkaas

Voor ongeveer 12-15 hapjes)

100g roomkaas naturel (Philadelphia)
60g blue stilton (naturel of met port)
Gedroogde dadels, zonder pit
Optioneel: paar eetlepels port

Als je wilt kun je de dadels wellen in de port, die trekt dan heerlijk in de vrucht. De holtes vul je met het roomkaas & stilton mengsel, dat je goed door elkaar hebt gemengd. Deze hapjes kun je prima van te voren klaar maken en in de koelkast, afgedekt, bewaren tot je ze (op kamertemperatuur) gaat serveren.

Gepubliceerd op 29 december 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.