Borrelhapjes voor oud & nieuw

Met kerst hadden we al een aantal borrelhapjes op Smulpaapje. Die kun je natuurlijk heel prima ook met Oud & Nieuw maken. Of gewoon op zaterdagmiddag, wanneer je wilt eigenlijk 😉 Maar je kunt ook voor nieuw gaan, op deze oudejaarsavond.
Borrelhapjes
Deze drie borrelhapjes zijn lekker fris, gevarieerd en prima van te voren klaar te maken. Lekkere bubbels of mocktail erbij en kom maar door met dat nieuwe jaar!
Blini’s met zalm
(voor ongeveer 10 blini’s)
3 el naturel roomkaas (Philadelphia)
½ komkommer, zonder schil of zaadlijst, geraspt
citroenrasp van ½ citroen
paar blaadjes munt, fijngesneden
gerookte zalm, dunne reepjes gesneden
blini’s (of gebruik kant en klare poffertjes)
Meng de roomkaas met de komkommer, citroenrasp, munt in een kommetje en zet weg tot je de borrelhapjes wilt serveren. Doe op dat moment een theelepel op een blini en garneer met een reepje gerookte zalm. Garneer met wat fijngesneden (verse of gedroogde) munt.
Komkommerschuitje met stilton
(voor ongeveer 12 -15 hapjes)
100g roomkaas naturel (Philadelphia)
60g blue stilton (naturel of met port)
½ komkommer, zonder schil of zaadlijst, gesneden
Prak de blauwe kaas door de roomkaas en zet weg tot je de borrelhapjes wilt serveren. Doe dan een theelepel van het mengsel in de holte van de komkommerschijfjes. Garneer met wat gedroogde peterselie of munt
Dadels met roomkaas
Voor ongeveer 12-15 hapjes)
100g roomkaas naturel (Philadelphia)
60g blue stilton (naturel of met port)
Gedroogde dadels, zonder pit
Optioneel: paar eetlepels port
Als je wilt kun je de dadels wellen in de port, die trekt dan heerlijk in de vrucht. De holtes vul je met het roomkaas & stilton mengsel, dat je goed door elkaar hebt gemengd. Deze hapjes kun je prima van te voren klaar maken en in de koelkast, afgedekt, bewaren tot je ze (op kamertemperatuur) gaat serveren.
Gepubliceerd op 29 december 2014