Borrelhapjes voor oud & nieuw



Met kerst hadden we al een aantal borrelhapjes op Smulpaapje. Die kun je natuurlijk heel prima ook met Oud & Nieuw maken. Of gewoon op zaterdagmiddag, wanneer je wilt eigenlijk 😉  Maar je kunt ook voor nieuw gaan, op deze oudejaarsavond.

Borrelhapjes

Deze drie borrelhapjes zijn lekker fris, gevarieerd en prima van te voren klaar te maken. Lekkere bubbels of mocktail erbij en kom maar door met dat nieuwe jaar!

Blini’s met zalm

(voor ongeveer 10 blini’s)

3 el naturel roomkaas (Philadelphia)
½  komkommer, zonder schil of zaadlijst, geraspt
citroenrasp van ½ citroen
paar blaadjes munt, fijngesneden
gerookte zalm, dunne reepjes gesneden
blini’s (of gebruik kant en klare poffertjes)

Meng de roomkaas met de komkommer, citroenrasp, munt in een kommetje en zet weg tot je de borrelhapjes wilt serveren. Doe op dat moment een theelepel op een blini en garneer met een reepje gerookte zalm. Garneer met wat fijngesneden (verse of gedroogde) munt.

Komkommerschuitje met stilton

(voor ongeveer 12 -15 hapjes)

100g roomkaas naturel (Philadelphia)
60g blue stilton (naturel of met port)
½ komkommer, zonder schil of zaadlijst, gesneden

Prak de blauwe kaas door de roomkaas en zet weg tot je de borrelhapjes wilt serveren. Doe dan een theelepel van het mengsel in de holte van de komkommerschijfjes. Garneer met wat gedroogde peterselie of munt

Dadels met roomkaas

Voor ongeveer 12-15 hapjes)

100g roomkaas naturel (Philadelphia)
60g blue stilton (naturel of met port)
Gedroogde dadels, zonder pit
Optioneel: paar eetlepels port

Als je wilt kun je de dadels wellen in de port, die trekt dan heerlijk in de vrucht. De holtes vul je met het roomkaas & stilton mengsel, dat je goed door elkaar hebt gemengd. Deze hapjes kun je prima van te voren klaar maken en in de koelkast, afgedekt, bewaren tot je ze (op kamertemperatuur) gaat serveren.

Gepubliceerd op 29 december 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.