Borrelhapjes voor oud & nieuw



Met kerst hadden we al een aantal borrelhapjes op Smulpaapje. Die kun je natuurlijk heel prima ook met Oud & Nieuw maken. Of gewoon op zaterdagmiddag, wanneer je wilt eigenlijk 😉  Maar je kunt ook voor nieuw gaan, op deze oudejaarsavond.

Borrelhapjes

Deze drie borrelhapjes zijn lekker fris, gevarieerd en prima van te voren klaar te maken. Lekkere bubbels of mocktail erbij en kom maar door met dat nieuwe jaar!

Blini’s met zalm

(voor ongeveer 10 blini’s)

3 el naturel roomkaas (Philadelphia)
½  komkommer, zonder schil of zaadlijst, geraspt
citroenrasp van ½ citroen
paar blaadjes munt, fijngesneden
gerookte zalm, dunne reepjes gesneden
blini’s (of gebruik kant en klare poffertjes)

Meng de roomkaas met de komkommer, citroenrasp, munt in een kommetje en zet weg tot je de borrelhapjes wilt serveren. Doe op dat moment een theelepel op een blini en garneer met een reepje gerookte zalm. Garneer met wat fijngesneden (verse of gedroogde) munt.

Komkommerschuitje met stilton

(voor ongeveer 12 -15 hapjes)

100g roomkaas naturel (Philadelphia)
60g blue stilton (naturel of met port)
½ komkommer, zonder schil of zaadlijst, gesneden

Prak de blauwe kaas door de roomkaas en zet weg tot je de borrelhapjes wilt serveren. Doe dan een theelepel van het mengsel in de holte van de komkommerschijfjes. Garneer met wat gedroogde peterselie of munt

Dadels met roomkaas

Voor ongeveer 12-15 hapjes)

100g roomkaas naturel (Philadelphia)
60g blue stilton (naturel of met port)
Gedroogde dadels, zonder pit
Optioneel: paar eetlepels port

Als je wilt kun je de dadels wellen in de port, die trekt dan heerlijk in de vrucht. De holtes vul je met het roomkaas & stilton mengsel, dat je goed door elkaar hebt gemengd. Deze hapjes kun je prima van te voren klaar maken en in de koelkast, afgedekt, bewaren tot je ze (op kamertemperatuur) gaat serveren.

Gepubliceerd op 29 december 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.