BLT borrelhapje



In menig lunchroom staat ‘ie op de kaart, de BLT-sandwich. Oftewel, een broodje met uitgebakken spek, sla en tomaat. Maar wist je dat je daar ook een prima borrel- of picknick hapje van kunt maken. Zó gepiept, en minstens net zo lekker als z’n grotere broertje!

Wat heb je nodig

Witbrood + een glas
uitgebakken spek
blaadjes kropsla
tomaten
optioneel: beetje mayonaise

BLT borrelhapje

De hoeveelheden zijn een beetje afhankelijk van hoeveel je er wilt maken, maar het principe is als volgt. Met een glas draai je rondjes uit het brood. Dat zelfde doe je met de blaadjes sla. Snijd plakjes van de tomaat en bak het spek knapperig en krokant uit (dep het overtollige vet er daarna met wat keukenpapier af)

Snelle borrelhapjes

Nu is het een kwestie van stapelen. Rondje brood (eventueel dun besmeerd met wat mayonaise), daarop een schijfje tomaat en daar bovenop de uitgebakken spek. Dek af met weer een rondje brood. Gezellig prikkertje erdoor en klaar ben je!

 

Gepubliceerd op 5 juni 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!