BLT borrelhapjeIn menig lunchroom staat ‘ie op de kaart, de BLT-sandwich. Oftewel, een broodje met uitgebakken spek, sla en tomaat. Maar wist je dat je daar ook een prima borrel- of picknick hapje van kunt maken. Zó gepiept, en minstens net zo lekker als z’n grotere broertje!

Wat heb je nodig

Witbrood + een glas
uitgebakken spek
blaadjes kropsla
tomaten
optioneel: beetje mayonaise

BLT borrelhapje

De hoeveelheden zijn een beetje afhankelijk van hoeveel je er wilt maken, maar het principe is als volgt. Met een glas draai je rondjes uit het brood. Dat zelfde doe je met de blaadjes sla. Snijd plakjes van de tomaat en bak het spek knapperig en krokant uit (dep het overtollige vet er daarna met wat keukenpapier af)

Snelle borrelhapjes

Nu is het een kwestie van stapelen. Rondje brood (eventueel dun besmeerd met wat mayonaise), daarop een schijfje tomaat en daar bovenop de uitgebakken spek. Dek af met weer een rondje brood. Gezellig prikkertje erdoor en klaar ben je!

 

Gepubliceerd op 5 juni 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
30 mei 2024
Spaanse tapas recept
 
Pan con tomate

Geroosterd knoflookbrood met sappige, rijpe tomaten. Het ideale Spaanse borrelhapje voor deze zomer. Dit is mijn ultieme recept voor pan con tomate.
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.