Smulpaapje kookt! – Bloemkoolpasteitjes



Een maaltijd die je grotendeels kunt samenstellen met ingrediënten uit de vriezer, super handig voor als je een keer zonder verse boodschappen zit.

Een leuke manier ook om het eten van groente voor kinderen anders te presenteren. Met de inhoud kun je dan ook naar hartenlust variëren

Voor 4 personen

8 plakjes bladerdeeg, ontdooid (verwijder de velletjes vloeipapier!)
Diepvriesbloemkool, beetgaar gekookt en goed uitgelekt
Chimay kaas (of gebruik plakjes brie of camembert)
Zout & peper
1 losgeklopt ei

Verwarm de oven voor op 200C.

Groentepakketjes

Leg vier plakjes bladerdeeg op een vel bakpapier op je bakplaat. In het midden leg je een of twee plakjes van de kaas. Daar boven op de uitgelekte, gekookte bloemkool. Breng op smaak met zout en peper. Dek nu af met het volgende plakje bladerdeeg en druk de randjes met een vork goed aan.

Bloemkoolpasteitjes

Bestrijk de bovenkant met wat losgeklopt ei. Eventueel kun je er ook nog wat geraspte kaas over heen strooien, om het nóg lekkerder de maken. Schuif de bakplaat in de oven en bak 15-20 minuten, tot het bladerdeeg mooi goudbruin gekleurd is. Serveer met een stukje vis of vlees naar keuze.

Gepubliceerd op 15 september 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.