Bloemkool met blauwe kaassaus



Bloemkool is een van de favoriete groenten van onze kleuter. Gewoon zo, kort gekookt, uit het vuistje. Of lekker uit de oven, met een kaassaus en puree. Ik vind weinig zo typisch ‘comfort food’ als groente met kaassaus in combinatie met puree. Jammie! Uiteraard geef ik aan deze klassieker wel weer mijn eigen twist.

Voor vier personen

1 bloemkool, schoongemaakt en in gelijke roosjes gesneden
1 portie klassieke bechamelsaus
100g blauwe kaas, zoals bijvoorbeeld Gorgonzola
Aardappelpuree – zie basisrecept
Bechamelsaus op basis van roomboter, bloem en melk

Ingevette ovenschotel en de oven voorverwarmen op 200C

Bloemkool met kaassaus

Kook de bloemkool in ruim, gezouten water beetgaar. Ik hou ervan als groente nog een beetje bite hebben, dus hou meestal een minuut of vijf aan. Kook liever iets te kort dan te lang. Giet af en laten even uitstomen. In die tijd maak je de klassieke bechamelsaus volgens mijn basisrecept. Als je saus klaar is voeg je er de in stukken gesneden blauwe kaas aan toe. Roer tot de kaas is gesmolten.

Bloemkool uit de oven

Doe de bloemkool in de ovenschaal en giet er de blauwe kaassaus over heen. Wil je het écht lekker dan kun je over de bovenkant zelfs nog wat geraspte kaas sprenkelen, voor een mooi kaaskorstje. Zet in de oven tot de bovenkant begint te verkleuren.

Eigentijdse Hollandse keuken

Serveer de bloemkoolschotel met lekker zelfgemaakte aardappelpuree. Lekker erbij is bijvoorbeeld deze gehaktmuffin. Eet smakelijk!

Gepubliceerd op 25 oktober 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.