Bloemkool met blauwe kaassaus



Bloemkool is een van de favoriete groenten van onze kleuter. Gewoon zo, kort gekookt, uit het vuistje. Of lekker uit de oven, met een kaassaus en puree. Ik vind weinig zo typisch ‘comfort food’ als groente met kaassaus in combinatie met puree. Jammie! Uiteraard geef ik aan deze klassieker wel weer mijn eigen twist.

Voor vier personen

1 bloemkool, schoongemaakt en in gelijke roosjes gesneden
1 portie klassieke bechamelsaus
100g blauwe kaas, zoals bijvoorbeeld Gorgonzola
Aardappelpuree – zie basisrecept
Bechamelsaus op basis van roomboter, bloem en melk

Ingevette ovenschotel en de oven voorverwarmen op 200C

Bloemkool met kaassaus

Kook de bloemkool in ruim, gezouten water beetgaar. Ik hou ervan als groente nog een beetje bite hebben, dus hou meestal een minuut of vijf aan. Kook liever iets te kort dan te lang. Giet af en laten even uitstomen. In die tijd maak je de klassieke bechamelsaus volgens mijn basisrecept. Als je saus klaar is voeg je er de in stukken gesneden blauwe kaas aan toe. Roer tot de kaas is gesmolten.

Bloemkool uit de oven

Doe de bloemkool in de ovenschaal en giet er de blauwe kaassaus over heen. Wil je het écht lekker dan kun je over de bovenkant zelfs nog wat geraspte kaas sprenkelen, voor een mooi kaaskorstje. Zet in de oven tot de bovenkant begint te verkleuren.

Eigentijdse Hollandse keuken

Serveer de bloemkoolschotel met lekker zelfgemaakte aardappelpuree. Lekker erbij is bijvoorbeeld deze gehaktmuffin. Eet smakelijk!

Gepubliceerd op 25 oktober 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.