Smulpaapje kookt! – Bloemkool amandelsoep met salie



Het is niet een alledaagse combinatie bloemkool en amandel. Toch werkt het wonderwel, dat zul je proeven als je deze soep maakt.

En door de salie krijgt het net die aardse smaak die in dit jaargetijde zo lekker is.

Voor minstens 6 personen

1 rode ui
2 tenen knoflook
100g blanke amandelen
1kg bloemkool (diepvries)
1,5L groentebouillon
sap van ½ citroen
1el roomkaas
verse salie
olijfolie

Bloemkoolsoep

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote soeppan. Fruit hierin, 5 minuutjes, op zacht vuur de ui en knoflook aan. Bloemkoolroosjes (bevroren en al) en de bouillon erbij en dan aan de kook brengen. Vuur nu terug en 5-10 minuten zachtjes laten koken, tot de bloemkool gaar is.

Rooster in de tussentijd in een droge, verwarmde pan de amandel, tot ze goudbruin kleuren. Haal uit de pan en laat even afkoelen.

Amandelen in de soep

Als de bloemkool gaar is gaan de amandelen bij de soep en met een staafmixer (of in delen in de blender) pureer je de soep helemaal glad. Hou je van een beetje bite, dan iets korter. Breng nu op smaak met wat roomkaas, voor smeuïgheid en doe het citroensap erbij voor een frisse noot. Nog wat zout en peper en je bent er bijna!

Gefrituurde salie

In een eetlepel hete olie bak je nu in de koekenpan de salieblaadjes aan. Maximaal een minuut per kant. Haal ze dan voorzichtig uit de olie en laat uitlekken op wat keukenpapier. Snijd in dunne reepjes. Schenk de soep in lekker diepe kommen, garneer met de gefrituurde salie en geniet!
 

Gepubliceerd op 11 februari 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.