Smulpaapje kookt! – Bloemkool amandelsoep met salie



Het is niet een alledaagse combinatie bloemkool en amandel. Toch werkt het wonderwel, dat zul je proeven als je deze soep maakt.

En door de salie krijgt het net die aardse smaak die in dit jaargetijde zo lekker is.

Voor minstens 6 personen

1 rode ui
2 tenen knoflook
100g blanke amandelen
1kg bloemkool (diepvries)
1,5L groentebouillon
sap van ½ citroen
1el roomkaas
verse salie
olijfolie

Bloemkoolsoep

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote soeppan. Fruit hierin, 5 minuutjes, op zacht vuur de ui en knoflook aan. Bloemkoolroosjes (bevroren en al) en de bouillon erbij en dan aan de kook brengen. Vuur nu terug en 5-10 minuten zachtjes laten koken, tot de bloemkool gaar is.

Rooster in de tussentijd in een droge, verwarmde pan de amandel, tot ze goudbruin kleuren. Haal uit de pan en laat even afkoelen.

Amandelen in de soep

Als de bloemkool gaar is gaan de amandelen bij de soep en met een staafmixer (of in delen in de blender) pureer je de soep helemaal glad. Hou je van een beetje bite, dan iets korter. Breng nu op smaak met wat roomkaas, voor smeuïgheid en doe het citroensap erbij voor een frisse noot. Nog wat zout en peper en je bent er bijna!

Gefrituurde salie

In een eetlepel hete olie bak je nu in de koekenpan de salieblaadjes aan. Maximaal een minuut per kant. Haal ze dan voorzichtig uit de olie en laat uitlekken op wat keukenpapier. Snijd in dunne reepjes. Schenk de soep in lekker diepe kommen, garneer met de gefrituurde salie en geniet!
 

Gepubliceerd op 11 februari 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.