Smulpaapje kookt! – Bloemkool amandelsoep met salie



Het is niet een alledaagse combinatie bloemkool en amandel. Toch werkt het wonderwel, dat zul je proeven als je deze soep maakt.

En door de salie krijgt het net die aardse smaak die in dit jaargetijde zo lekker is.

Voor minstens 6 personen

1 rode ui
2 tenen knoflook
100g blanke amandelen
1kg bloemkool (diepvries)
1,5L groentebouillon
sap van ½ citroen
1el roomkaas
verse salie
olijfolie

Bloemkoolsoep

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote soeppan. Fruit hierin, 5 minuutjes, op zacht vuur de ui en knoflook aan. Bloemkoolroosjes (bevroren en al) en de bouillon erbij en dan aan de kook brengen. Vuur nu terug en 5-10 minuten zachtjes laten koken, tot de bloemkool gaar is.

Rooster in de tussentijd in een droge, verwarmde pan de amandel, tot ze goudbruin kleuren. Haal uit de pan en laat even afkoelen.

Amandelen in de soep

Als de bloemkool gaar is gaan de amandelen bij de soep en met een staafmixer (of in delen in de blender) pureer je de soep helemaal glad. Hou je van een beetje bite, dan iets korter. Breng nu op smaak met wat roomkaas, voor smeuïgheid en doe het citroensap erbij voor een frisse noot. Nog wat zout en peper en je bent er bijna!

Gefrituurde salie

In een eetlepel hete olie bak je nu in de koekenpan de salieblaadjes aan. Maximaal een minuut per kant. Haal ze dan voorzichtig uit de olie en laat uitlekken op wat keukenpapier. Snijd in dunne reepjes. Schenk de soep in lekker diepe kommen, garneer met de gefrituurde salie en geniet!
 

Gepubliceerd op 11 februari 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.