Smulpaapje kookt! – Bladerdeegflapje met kers, aardbei, feta en munt
Sommige recepten ontstaan door eens stil te staan bij wat je in huis hebt en wat je daar aan lekkere, onverwachte combinatie mee zou kunnen maken. Dat werd dit verrassende fruit en fetabladerdeeghapje.
Niet meteen denken, wat een gekke combi dat kan nooit smaken Proef maar eens, je zult aangenaam verrast zijn!
Wat heb je nodig
Bladerdeeg, ontdooid
Kersen, ontpit en gehalveerd
Aardbeien, zonder kroontje en gehalveerd
Verse munt, fijngesneden
Feta, verkruimeld
1 ei, losgeklopt
De hoeveelheden zijn afhankelijk van hoeveel flapjes je wilt maken!
Zo maak je de bladerdeeghapjes
Het ontpitten van de kersen lijkt even wat werk, maar met een kersontpitter is het zo gebeurd. En als je die dan toch aanschaft, maak meteen ook eens dit gerecht met kersen. Verwarm nu eerst je oven op 175C en bedek een bakblik met bakpapier. Leg wat kersen, aardbeien en feta op het ontdooide bladerdeeg en besprenkel met munt naar smaak. Niet teveel want de pakketjes moeten ook nog dicht.
Deegpakketjes
Vouw het bladerdeeg nu in een driehoek dicht en zorg dat de zijkanten goed stevig aan elkaar vastzitten. Met een vork kun je dit nog extra bewerkstelligen. Als het fruit warm wordt wil je namelijk niet dat het kersenvocht er teveel uitstroomt. Bestrijk de bovenkant met het losgeklopte ei en schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven.
Verse fruitflapjes
Als het bladerdeeg mooi goudbruin kleurt (na een minuut of 15) haal je de bakplaat uit de oven. Laat de flapjes iets afkoelen, maar serveer nog lauwwarm dan zijn ze het aller-lekkerst.
Gepubliceerd op 17 juli 2014