Smulpaapje kookt! – Bladerdeegflapje met kers, aardbei, feta en munt



Sommige recepten ontstaan door eens stil te staan bij wat je in huis hebt en wat je daar aan lekkere, onverwachte combinatie mee zou kunnen maken. Dat werd dit verrassende fruit en fetabladerdeeghapje.

Niet meteen denken, wat een gekke combi dat kan nooit smaken Proef maar eens, je zult aangenaam verrast zijn!

Wat heb je nodig

Bladerdeeg, ontdooid
Kersen, ontpit en gehalveerd
Aardbeien, zonder kroontje en gehalveerd
Verse munt, fijngesneden
Feta, verkruimeld
1 ei, losgeklopt

De hoeveelheden zijn afhankelijk van hoeveel flapjes je wilt maken!

Zo maak je de bladerdeeghapjes

Het ontpitten van de kersen lijkt even wat werk, maar met een kersontpitter is het zo gebeurd. En als je die dan toch aanschaft, maak meteen ook eens dit gerecht met kersen. Verwarm nu eerst je oven op 175C en bedek een bakblik met bakpapier. Leg wat kersen, aardbeien en feta op het ontdooide bladerdeeg en besprenkel met munt naar smaak. Niet teveel want de pakketjes moeten ook nog dicht.

Deegpakketjes

Vouw het bladerdeeg nu in een driehoek dicht en zorg dat de zijkanten goed stevig aan elkaar vastzitten. Met een vork kun je dit nog extra bewerkstelligen. Als het fruit warm wordt wil je namelijk niet dat het kersenvocht er teveel uitstroomt. Bestrijk de bovenkant met het losgeklopte ei en schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven.

Verse fruitflapjes

Als het bladerdeeg mooi goudbruin kleurt (na een minuut of 15) haal je de bakplaat uit de oven. Laat de flapjes iets afkoelen, maar serveer nog lauwwarm dan zijn ze het aller-lekkerst.

Gepubliceerd op 17 juli 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.