Smulpaapje kookt! – Biscotti met olijven en pijnboompitten



Een verrassende variant op de bekende Italiaanse koekjes. Door de olijfjes krijgen ze net dat beetje extra.

En pijnboompitjes in plaats van amandelen maken het helemaal af. Probeer maar!

Voor ongeveer 25 koekjes

1 ei
135g suiker
210g bloem
25g cacaopoeder
1 tl bakpoeder
1/2 tl zoutvlokken
50g zwarte olijven, grofgehakt
50g pijnboompitten, grofgehakt
100g 70% chocola, grof gehakt
50ml olijfolie
2el koud water

Verwarm de oven voor op 150C

Zo maakje het beslag voor de biscotti

Meng het ei met de suiker met een mixer tot het licht bleek kleurt en schuimig is
In een grote kom de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout door elkaar mengen en dit beetje bij beetje bij het eimengsel doen. Dan de olijven, pijnboompitten en chocola door het deeg en als laatste de olijfolie en water. Het resultaat is een kleverig deeg. Rol het tot een soort boomstam, zoveel mogelijk van gelijke dikte en leg dat op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Bak in het midden van de oven, 25 minuten.

Dubbelbakken

Daarna de bakplaat uit de oven halen, de temperatuur terugbrengen naar 120C. Snijd plakjes van gelijke dikte (ongeveer een centimeter) van het gebakken deeg en leg die plat terug op de bakplaat. Schuif de bakplaat terug de oven in en laat de koekjes zo gedurende 20 minuten drogen. Haal de bakplaat uit de oven, laat even afkoelen terwijl je een kop verse thee of koffie zet. In een luchtdichte trommel blijven ze nog een dag of twee goed. Maar vers zijn de natuurlijk het allerlekkerst!

Gepubliceerd op 14 april 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.
8 juni 2024
Ananas tarte tatin
 
Ananas Tarte Tatin 

De I-RON snijmachine is een must voor iedere hobby kok. Je kunt deze soepele snijmachine zelfs gebruiken om een ananas perfect mee te schillen.
6 juni 2024
recept yoghurtijs
 
Yoghurt ijs met aardbeien en frambozen

Met een ijsmachine is yoghurtijs echt het makkelijkste ijs om zelf te maken. Afhankelijk van het seizoen kies je je favoriete zomerfruit voor erdoor.
6 juni 2024
recept knoflookgarnalen bbq
 
Knoflookgarnalen van de BBQ

Dit is een recept voor knoflookgarnalen van de barbecue. Een heerlijk zomers borrelhapje, dat je in een handomdraai maakt.