Smulpaapje kookt! – Biscotti met olijven en pijnboompitten



Een verrassende variant op de bekende Italiaanse koekjes. Door de olijfjes krijgen ze net dat beetje extra.

En pijnboompitjes in plaats van amandelen maken het helemaal af. Probeer maar!

Voor ongeveer 25 koekjes

1 ei
135g suiker
210g bloem
25g cacaopoeder
1 tl bakpoeder
1/2 tl zoutvlokken
50g zwarte olijven, grofgehakt
50g pijnboompitten, grofgehakt
100g 70% chocola, grof gehakt
50ml olijfolie
2el koud water

Verwarm de oven voor op 150C

Zo maakje het beslag voor de biscotti

Meng het ei met de suiker met een mixer tot het licht bleek kleurt en schuimig is
In een grote kom de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout door elkaar mengen en dit beetje bij beetje bij het eimengsel doen. Dan de olijven, pijnboompitten en chocola door het deeg en als laatste de olijfolie en water. Het resultaat is een kleverig deeg. Rol het tot een soort boomstam, zoveel mogelijk van gelijke dikte en leg dat op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Bak in het midden van de oven, 25 minuten.

Dubbelbakken

Daarna de bakplaat uit de oven halen, de temperatuur terugbrengen naar 120C. Snijd plakjes van gelijke dikte (ongeveer een centimeter) van het gebakken deeg en leg die plat terug op de bakplaat. Schuif de bakplaat terug de oven in en laat de koekjes zo gedurende 20 minuten drogen. Haal de bakplaat uit de oven, laat even afkoelen terwijl je een kop verse thee of koffie zet. In een luchtdichte trommel blijven ze nog een dag of twee goed. Maar vers zijn de natuurlijk het allerlekkerst!

Gepubliceerd op 14 april 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 maart 2023
 
Paasbrood maken

Zin om met Pasen zelf een Paasbrood te maken? Dan heb ik een heerlijk en eenvoudig recept voor Paasbrood voor je!
20 februari 2023
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel
 
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel

Soeprecepten kun je gewoon niet genoeg hebben. En dit recept voor witlofsoep mag je ook aan je repertoire toevoegen. Lekker én gezond.
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!