Smulpaapje kookt! – Biscotti met olijven en pijnboompitten



Een verrassende variant op de bekende Italiaanse koekjes. Door de olijfjes krijgen ze net dat beetje extra.

En pijnboompitjes in plaats van amandelen maken het helemaal af. Probeer maar!

Voor ongeveer 25 koekjes

1 ei
135g suiker
210g bloem
25g cacaopoeder
1 tl bakpoeder
1/2 tl zoutvlokken
50g zwarte olijven, grofgehakt
50g pijnboompitten, grofgehakt
100g 70% chocola, grof gehakt
50ml olijfolie
2el koud water

Verwarm de oven voor op 150C

Zo maakje het beslag voor de biscotti

Meng het ei met de suiker met een mixer tot het licht bleek kleurt en schuimig is
In een grote kom de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout door elkaar mengen en dit beetje bij beetje bij het eimengsel doen. Dan de olijven, pijnboompitten en chocola door het deeg en als laatste de olijfolie en water. Het resultaat is een kleverig deeg. Rol het tot een soort boomstam, zoveel mogelijk van gelijke dikte en leg dat op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Bak in het midden van de oven, 25 minuten.

Dubbelbakken

Daarna de bakplaat uit de oven halen, de temperatuur terugbrengen naar 120C. Snijd plakjes van gelijke dikte (ongeveer een centimeter) van het gebakken deeg en leg die plat terug op de bakplaat. Schuif de bakplaat terug de oven in en laat de koekjes zo gedurende 20 minuten drogen. Haal de bakplaat uit de oven, laat even afkoelen terwijl je een kop verse thee of koffie zet. In een luchtdichte trommel blijven ze nog een dag of twee goed. Maar vers zijn de natuurlijk het allerlekkerst!

Gepubliceerd op 14 april 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 september 2023
Vijgen kruimel muffin
 
Vijgen-kruimel muffins

Appel-kruimel muffins kennen we nu wel. Dit eenvoudige recept voor vijgen-kruimel muffins is een perfect recept voor zoete herfsttraktaties.
4 september 2023
Caponata recept
 
Siciliaanse Caponata Recept, een mediterraanse favoriet

Caponata, een smaakvolle Siciliaanse specialiteit, is een ware traktatie voor liefhebbers van de mediterrane keuken.
17 augustus 2023
onigiri met makreel
 
Onigiri met gerookte makreel

Onigiri zijn Japanse rijsthapjes die veel sneller zijn gemaakt dan sushi en die je kunt vullen met wat je maar lekker vindt. Zoals deze met gerookte makreel
31 juli 2023
american pancakes
 
American blueberry pancakes

De ultieme American pancakes maak je vanaf nu gewoon zelf. Met dit pancake recept geniet je van een enorme stapel American blueberry pancakes
28 juli 2023
risotto basisrecept
 
Risotto, een eenvoudig basisrecept

Met dit basis risottorecept kun je alle kanten op. Ik laat je ook zien hoe je van de basis risotto heel eenvoudig een paddenstoelen risotto maakt.
28 juli 2023
recept pasta carbonara
 
Klassieke pasta Carbonara

Hoe het kan dat er nog geen recept voor een klassieke Carbonara op de site staat is me een raadsel. Want dit geweldige pastarecept is zó lekker!