Smulpaapje kookt! – Biscotti met olijven en pijnboompitten



Een verrassende variant op de bekende Italiaanse koekjes. Door de olijfjes krijgen ze net dat beetje extra.

En pijnboompitjes in plaats van amandelen maken het helemaal af. Probeer maar!

Voor ongeveer 25 koekjes

1 ei
135g suiker
210g bloem
25g cacaopoeder
1 tl bakpoeder
1/2 tl zoutvlokken
50g zwarte olijven, grofgehakt
50g pijnboompitten, grofgehakt
100g 70% chocola, grof gehakt
50ml olijfolie
2el koud water

Verwarm de oven voor op 150C

Zo maakje het beslag voor de biscotti

Meng het ei met de suiker met een mixer tot het licht bleek kleurt en schuimig is
In een grote kom de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout door elkaar mengen en dit beetje bij beetje bij het eimengsel doen. Dan de olijven, pijnboompitten en chocola door het deeg en als laatste de olijfolie en water. Het resultaat is een kleverig deeg. Rol het tot een soort boomstam, zoveel mogelijk van gelijke dikte en leg dat op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Bak in het midden van de oven, 25 minuten.

Dubbelbakken

Daarna de bakplaat uit de oven halen, de temperatuur terugbrengen naar 120C. Snijd plakjes van gelijke dikte (ongeveer een centimeter) van het gebakken deeg en leg die plat terug op de bakplaat. Schuif de bakplaat terug de oven in en laat de koekjes zo gedurende 20 minuten drogen. Haal de bakplaat uit de oven, laat even afkoelen terwijl je een kop verse thee of koffie zet. In een luchtdichte trommel blijven ze nog een dag of twee goed. Maar vers zijn de natuurlijk het allerlekkerst!

Gepubliceerd op 14 april 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.