BBQ marinade voor spareribs

Waarom zou je voorgekruide spareribs kopen als je letterlijk met maar vier ingredienten de lekkerste marinade heel makkelijk zelf maakt. En een dergelijke marinade verdient natuurlijk mooie kwaliteit vlees.
Vraag bij je slager om krabbetjes in plaats van spareribs, daar zit nét wat meer vlees aan. Barbecue aan en genieten maar!
Voor één kilo vlees
3el BBQ saus (smokey)
2el Maple syrup
1el sojasaus (minder zout, Kikkoman)
1el balsamico
Snelle barbecue marinade
Meng alle ingredienten en leg de krabbetjes in een grote schaal. Overgiet die met de marinade en haal ze er even aan weerszijde goed doorheen, zodat ze goed bedekt zijn. Afdekken en zo lang mogelijk in de koelkast laten marineren.
Barbecuevlees
Bak de gemarineerde krabbetjes op een heetgestookte barbecue van 190C, een half uurtje tot ze goed gaar zijn en een lekker knapperig korstje hebben aan de uiteinden. Serveer met een gepofte aardappel en een frisse salade.
Gepubliceerd op 11 juni 2015