Smulpaapje kookt! – Barbecuesausjes



Of je er nu brood in dipt, of beter nog stukjes rauwkost. Zelfgemaakte sausjes zijn zó veel lekker dan een pot of fles openmaken.

Deze sausjes zijn allemaal op basis van yoghurt. Ik kies daarbij voor een volle variant, dat komt de smaak echt ten goede!

Limoen & Bieslookdip

Barbecuesausjes maken menig barbecuegerecht echt af. Deze sausjes zijn goed voor een bakje vol, waar het hele gezin van kan genieten. Je kunt de hoeveelheden ook prima halveren of verder verdubbelen, afhankelijk van de grootte van je gezelschap. Bewaar de sausjes tot gebruik, afgedekt, in de koelkast. Dat komt de smaak ook nog eens ten goede! Het enige dat je nu nog hoeft de doen is de ingrediënten ten mengen en je bent klaar!

Limoen & bieslookdip

8el Turkse yoghurt (10% vet)
4el mayonaise (DL citroenmayonaise)
1 limoen, rasp + sap van ½ limoen
2el fijngesneden bieslook
zout & peper

Serveer bij een hamburger, of dip er stukjes paprika of komkommer in!

Knoflooksaus

8el Turkse yoghurt
2el mayonaise (Helmans)
8 takjes munt, alleen de blaadjes (fijngesneden)
2 tenen knoflook, uitgeperst
citroensap van 1citroen
zout & peper

Gepubliceerd op 11 juni 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.