Smulpaapje kookt! – Barbecuesausjes



Of je er nu brood in dipt, of beter nog stukjes rauwkost. Zelfgemaakte sausjes zijn zó veel lekker dan een pot of fles openmaken.

Deze sausjes zijn allemaal op basis van yoghurt. Ik kies daarbij voor een volle variant, dat komt de smaak echt ten goede!

Limoen & Bieslookdip

Barbecuesausjes maken menig barbecuegerecht echt af. Deze sausjes zijn goed voor een bakje vol, waar het hele gezin van kan genieten. Je kunt de hoeveelheden ook prima halveren of verder verdubbelen, afhankelijk van de grootte van je gezelschap. Bewaar de sausjes tot gebruik, afgedekt, in de koelkast. Dat komt de smaak ook nog eens ten goede! Het enige dat je nu nog hoeft de doen is de ingrediënten ten mengen en je bent klaar!

Limoen & bieslookdip

8el Turkse yoghurt (10% vet)
4el mayonaise (DL citroenmayonaise)
1 limoen, rasp + sap van ½ limoen
2el fijngesneden bieslook
zout & peper

Serveer bij een hamburger, of dip er stukjes paprika of komkommer in!

Knoflooksaus

8el Turkse yoghurt
2el mayonaise (Helmans)
8 takjes munt, alleen de blaadjes (fijngesneden)
2 tenen knoflook, uitgeperst
citroensap van 1citroen
zout & peper

Gepubliceerd op 11 juni 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.
29 december 2022
snelle roerbak met spitskool
 
Super snelle roerbak met spitskool en champignons

Een super snelle roerbak met spitskool en champignons. Een heerlijk budgetrecept dat in no time klaar is. Super gezond én lekker
29 december 2022
borreltijd
 
Italiaans borrelhapje (sfoglia ripiena)

Gevuld bladerdeeg, op z’n Italiaans, maakt een waanzinnig lekker en makkelijk borrelhapje. Zéker als je truffelsalami gebruikt.
29 december 2022
Italiaans stoofvlees uit de oven
 
Italiaans stoofvlees uit de oven

Botermals, fantastisch lekker Italiaans stoofvlees en de oven doet het grootste deel van het werk!. Dit is mogelijk het allerlekkerste stoofvlees ooit…