Smulpaapje kookt! – Barbecuesausjes

Of je er nu brood in dipt, of beter nog stukjes rauwkost. Zelfgemaakte sausjes zijn zó veel lekker dan een pot of fles openmaken.
Deze sausjes zijn allemaal op basis van yoghurt. Ik kies daarbij voor een volle variant, dat komt de smaak echt ten goede!
Limoen & Bieslookdip
Barbecuesausjes maken menig barbecuegerecht echt af. Deze sausjes zijn goed voor een bakje vol, waar het hele gezin van kan genieten. Je kunt de hoeveelheden ook prima halveren of verder verdubbelen, afhankelijk van de grootte van je gezelschap. Bewaar de sausjes tot gebruik, afgedekt, in de koelkast. Dat komt de smaak ook nog eens ten goede! Het enige dat je nu nog hoeft de doen is de ingrediënten ten mengen en je bent klaar!
Limoen & bieslookdip
8el Turkse yoghurt (10% vet)
4el mayonaise (DL citroenmayonaise)
1 limoen, rasp + sap van ½ limoen
2el fijngesneden bieslook
zout & peper
Serveer bij een hamburger, of dip er stukjes paprika of komkommer in!
Knoflooksaus
8el Turkse yoghurt
2el mayonaise (Helmans)
8 takjes munt, alleen de blaadjes (fijngesneden)
2 tenen knoflook, uitgeperst
citroensap van 1citroen
zout & peper
Gepubliceerd op 11 juni 2015