Smulpaapje kookt! – Barbecue rub
Er zijn heel veel kant & klare kruidenmixen te koop. Maar wat is er nou lekkerder dan zelf een combinatie bedenken die ook nog eens heel lekker is.
Ik ging wat klooien met losse specerijen en een kant en klare kruidenmix en voilá, een heerlijke barbecue rub ontstond.
Voor ruim 2 kilo vlees
55g basterdsuiker
30g easy grill kruiden (Simply Spices)
2tl mosterdpoeder (Colemans)
3tl wild garlic zout (via Foodelicious)
2tll gemalen zwarte peper (AH)
Maak je eigen barbecuekruidenmix
Meng alle kruiden en wrijf je vlees of kip er mee in. Door het gebruik van suiker karamelliseert je vlees iets, wat extra smaak geeft. In de kruidenmix van Simply Spices zitten al verschillende kruiden door elkaar, die in combinatie met de rest van de kruiden een heerlijke smaak geven.
Waar gebruik je de rub voor?
Ik gebruikte de rub voor pulled pork. Dat recept vind je hier! Maar ik kan me zo voorstellen dat een hele kip of kippenpootjes/vleugeltjes van de barbecue er ook héérlijk mee smaken.
Gepubliceerd op 16 juli 2015