Smulpaapje kookt! – Bananencupcakes (traktatietip)



Mama, ik wil bananencupcakes trakteren op school. Onze kleuter weet wat ze wil, dat is duidelijk. Dus ging ik aan de slag.

Eerst zoeken naar het perfecte recept. De basis vond ik bij bakkoningin Martha Stewart. Maar ik paste het íets aan, ik kan het toch niet laten.

 

Traktatie

Het muffinbakblik van Ikea is ideaal als je dit recept als kindertraktatie maakt. De holtes zijn iets kleiner dan de regulier bakblikken. Precies groot genoeg voor kleutermondjes. Ik maakte twee keer de hoeveelheid beslag, waardoor ik uiteindelijk 32 muffins bakte. Eén keer de hoeveelheid beslag met een gewoon bakblik levert 12 muffins op, die dus iets groter zijn. Goed, aan de slag nu!

Voor 12 reguliere muffins

200g bloem
100 suiker
1tl bakpoeder
½ tl bakingsoda
¼ tl zout
115g gesmolten boter (ongezouten)
3 hele rijpe bananen
2 eieren (maat L)
1tl vanille extract
rasp van 1 citroen

Muffinblik voorzien van papiertjes (of invetten) – oven voorverwarmen op 175C (hetelucht)

Bananencupcakes

Meng de bloem, suiker, bakpoeder, bakingsoda, zout. De bananen prak je op een schoteltje helemaal fijn met een vork. Meng die met de eieren en zachte boter en doe dit geheel bij het bloemmengsel tot alle bloem is opgenomen. Niet té lang mixen!

Doe het beslag in de vormpjes en bak ze 25-30 minuten in een voorverwarmde oven. Gebruik je het Ikea bakblik dan hebben ze minder lang nodig. Check dan na 15 minuten of ze al gaar zijn!

Kindertraktatie

Laat ze na het bakken even in het bakblik afkoelen en daarna volledig afkoelen op een rooster. Wij versierden de cakejes met een toefje slagroom en wat gekleurde spikkels. Vlaggetje erin en klaar ben je!

Gepubliceerd op 19 juli 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.