Smulpaapje kookt! – Bami met kip & groente

Een snelle Oosterse maaltijd die in minder dan een half uur op tafel staat. Ik hoef denk ik niet uit te leggen hoeveel keer lekkerder dan afgehaald of kant & klaar het is hé?
Ideaal voor doordeweekse dagen, want nog voordat je mie gekookt is, is de rest van je gerecht ook klaar en kun je smakelijk aan tafel!
Voor vier personen
1 prei, in ringetjes (goed gewassen!)
2 kippendijen, in dunne reepjes
1 doosje champignons (250g), in kwarten
1 rode paprika, in dunne reepjes
100g hamreepjes
100g doperwtjes (diepvries)
½ tl gemalen koriander
handje taugé
1 ½ – 2 el sojasaus (Kikkoman, minder zout)
½ tl sesamolie
8 mienestjes
De basis van bami
Zorg dat je voor je begint alle groente gesneden hebt, want het wordt een kwestie van wokken en klaar ben je. Zet een wok (of grote hapjespan) op hoog vuur met een klein beetje neutrale olie. Zet ook een pan met water op om de mienestjes in te koken (volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking)
Lekker wokken
Wok als eerste 5 minuutjes de reepjes kip en dan met de prei, champignon en paprika erbij. Wok die ook nog 5 minuten mee en breng dan op smaak met de korianders. Nu de sojasaus, sesamolie en taugé erbij en nog even omscheppen. Tot slot warm je de hamreepjes en doperwten mee.
Bami met kip en groente
Giet de mie af, spoel even af met koud water en als het goed is uitgelekt doe je die bij de groente. Even goed omscheppen en klaar ben je. Hou je van spicy, zet dan een lekkere sambal op tafel en doe die er naar smaak doorheen.
Gepubliceerd op 4 mei 2015