Smulpaapje kookt! – Bami met kip & groente



Een snelle Oosterse maaltijd die in minder dan een half uur op tafel staat. Ik hoef denk ik niet uit te leggen hoeveel keer lekkerder dan afgehaald of kant & klaar het is hé?

Ideaal voor doordeweekse dagen, want nog voordat je mie gekookt is, is de rest van je gerecht ook klaar en kun je smakelijk aan tafel!

Voor vier personen

1 prei, in ringetjes (goed gewassen!)
2 kippendijen, in dunne reepjes
1 doosje champignons (250g), in kwarten
1 rode paprika, in dunne reepjes
100g hamreepjes
100g doperwtjes (diepvries)
½ tl gemalen koriander
handje taugé
1 ½ – 2 el sojasaus (Kikkoman, minder zout)
½ tl sesamolie
8 mienestjes

De basis van bami

Zorg dat je voor je begint alle groente gesneden hebt, want het wordt een kwestie van wokken en klaar ben je. Zet een wok (of grote hapjespan) op hoog vuur met een klein beetje neutrale olie. Zet ook een pan met water op om de mienestjes in te koken (volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking)

Lekker wokken

Wok als eerste 5 minuutjes de reepjes kip en dan met de prei, champignon en paprika erbij. Wok die ook nog 5 minuten mee en breng dan op smaak met de korianders. Nu de sojasaus, sesamolie en taugé erbij en nog even omscheppen. Tot slot warm je de hamreepjes en doperwten mee.

Bami met kip en groente

Giet de mie af, spoel even af met koud water en als het goed is uitgelekt doe je die bij de groente. Even goed omscheppen en klaar ben je. Hou je van spicy, zet dan een lekkere sambal op tafel en doe die er naar smaak doorheen.

 

Gepubliceerd op 4 mei 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.