Smulpaapje kookt! – Bacon & ei croissants



Los van elkaar zijn al deze onderdelen al een garantie voor een goed begin van de dag. Maar de combinatie zoet en hartig tegelijk maakt het met recht een feestelijk begin van je ontbijt!

Voor 6 stuks

1 rol croissantdeeg (6 stuks)
3 eieren
scheutje melk of room
1el fijngesneden verse bieslook
zout & peper
6 lange (dunne) plakken bacon (of gebruik Pancetta voor een Italiaans tintje)

Oven voorverwarmen op 180C – Bakblik voorzien van bakpapier

Ontbijtcroissants

Begin met het uitbakken van je bacon. Doe dat zonder extra vet in een flink hete pan. Zodra je bacon mooi goudbruin en krokant is goed laten uitlekken op keukenpapier.

Roerei met bieslook

Klop de eieren in een kom los met een scheutje melk (of voor een vollere smaak wat room) en breng op smaak met zout (niet teveel, je spek is ook al zout) en versgemalen zwarte peper. Roer de bieslook erdoor. In het resterende baconvet bak je nu het ei. Perfect roerei is niet kurkdroog, maar omdat je het nog in de croissants moet scheppen bak je het ei iets langer dan normaal. Giet het ei in het hete vet, maar pas na 30 seconden voor het eerst doorroeren. Niet teveel roeren, maximaal 1,5 minuut en dan het vuur uit.

Gevulde croissants

Terwijl het ei door de warmte van de pan verder stolt rol je het croissantdeeg uit en snijd je ze los van elkaar. Op ieder stukje deeg gaat een plakje bacon en daarop een lepel roerei. Rol het deeg losjes op en leg de gevulde croissants op het bakpapier. Bestrijk met ei of melk en bak ze daarna 12 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze mooi goudbruin zijn.

Variatie opties

Met croissantdeeg kun je natuurlijk nog véél meer. Bestrooi bijvoorbeeld met pure hagelslag, voor chocolade croissants. Of gebruik een lik Nutella en wat fruit. De variatiemogelijkheden zijn eindeloos!

Gepubliceerd op 9 december 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 maart 2023
 
Paasbrood maken

Zin om met Pasen zelf een Paasbrood te maken? Dan heb ik een heerlijk en eenvoudig recept voor Paasbrood voor je!
20 februari 2023
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel
 
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel

Soeprecepten kun je gewoon niet genoeg hebben. En dit recept voor witlofsoep mag je ook aan je repertoire toevoegen. Lekker én gezond.
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!