Smulpaapje kookt! – Bacon & ei croissants



Los van elkaar zijn al deze onderdelen al een garantie voor een goed begin van de dag. Maar de combinatie zoet en hartig tegelijk maakt het met recht een feestelijk begin van je ontbijt!

Voor 6 stuks

1 rol croissantdeeg (6 stuks)
3 eieren
scheutje melk of room
1el fijngesneden verse bieslook
zout & peper
6 lange (dunne) plakken bacon (of gebruik Pancetta voor een Italiaans tintje)

Oven voorverwarmen op 180C – Bakblik voorzien van bakpapier

Ontbijtcroissants

Begin met het uitbakken van je bacon. Doe dat zonder extra vet in een flink hete pan. Zodra je bacon mooi goudbruin en krokant is goed laten uitlekken op keukenpapier.

Roerei met bieslook

Klop de eieren in een kom los met een scheutje melk (of voor een vollere smaak wat room) en breng op smaak met zout (niet teveel, je spek is ook al zout) en versgemalen zwarte peper. Roer de bieslook erdoor. In het resterende baconvet bak je nu het ei. Perfect roerei is niet kurkdroog, maar omdat je het nog in de croissants moet scheppen bak je het ei iets langer dan normaal. Giet het ei in het hete vet, maar pas na 30 seconden voor het eerst doorroeren. Niet teveel roeren, maximaal 1,5 minuut en dan het vuur uit.

Gevulde croissants

Terwijl het ei door de warmte van de pan verder stolt rol je het croissantdeeg uit en snijd je ze los van elkaar. Op ieder stukje deeg gaat een plakje bacon en daarop een lepel roerei. Rol het deeg losjes op en leg de gevulde croissants op het bakpapier. Bestrijk met ei of melk en bak ze daarna 12 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze mooi goudbruin zijn.

Variatie opties

Met croissantdeeg kun je natuurlijk nog véél meer. Bestrooi bijvoorbeeld met pure hagelslag, voor chocolade croissants. Of gebruik een lik Nutella en wat fruit. De variatiemogelijkheden zijn eindeloos!

Gepubliceerd op 9 december 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.