Smulpaapje kookt! – Bacon & ei croissants



Los van elkaar zijn al deze onderdelen al een garantie voor een goed begin van de dag. Maar de combinatie zoet en hartig tegelijk maakt het met recht een feestelijk begin van je ontbijt!

Voor 6 stuks

1 rol croissantdeeg (6 stuks)
3 eieren
scheutje melk of room
1el fijngesneden verse bieslook
zout & peper
6 lange (dunne) plakken bacon (of gebruik Pancetta voor een Italiaans tintje)

Oven voorverwarmen op 180C – Bakblik voorzien van bakpapier

Ontbijtcroissants

Begin met het uitbakken van je bacon. Doe dat zonder extra vet in een flink hete pan. Zodra je bacon mooi goudbruin en krokant is goed laten uitlekken op keukenpapier.

Roerei met bieslook

Klop de eieren in een kom los met een scheutje melk (of voor een vollere smaak wat room) en breng op smaak met zout (niet teveel, je spek is ook al zout) en versgemalen zwarte peper. Roer de bieslook erdoor. In het resterende baconvet bak je nu het ei. Perfect roerei is niet kurkdroog, maar omdat je het nog in de croissants moet scheppen bak je het ei iets langer dan normaal. Giet het ei in het hete vet, maar pas na 30 seconden voor het eerst doorroeren. Niet teveel roeren, maximaal 1,5 minuut en dan het vuur uit.

Gevulde croissants

Terwijl het ei door de warmte van de pan verder stolt rol je het croissantdeeg uit en snijd je ze los van elkaar. Op ieder stukje deeg gaat een plakje bacon en daarop een lepel roerei. Rol het deeg losjes op en leg de gevulde croissants op het bakpapier. Bestrijk met ei of melk en bak ze daarna 12 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze mooi goudbruin zijn.

Variatie opties

Met croissantdeeg kun je natuurlijk nog véél meer. Bestrooi bijvoorbeeld met pure hagelslag, voor chocolade croissants. Of gebruik een lik Nutella en wat fruit. De variatiemogelijkheden zijn eindeloos!

Gepubliceerd op 9 december 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 september 2023
Vijgen kruimel muffin
 
Vijgen-kruimel muffins

Appel-kruimel muffins kennen we nu wel. Dit eenvoudige recept voor vijgen-kruimel muffins is een perfect recept voor zoete herfsttraktaties.
4 september 2023
Caponata recept
 
Siciliaanse Caponata Recept, een mediterraanse favoriet

Caponata, een smaakvolle Siciliaanse specialiteit, is een ware traktatie voor liefhebbers van de mediterrane keuken.
17 augustus 2023
onigiri met makreel
 
Onigiri met gerookte makreel

Onigiri zijn Japanse rijsthapjes die veel sneller zijn gemaakt dan sushi en die je kunt vullen met wat je maar lekker vindt. Zoals deze met gerookte makreel
31 juli 2023
american pancakes
 
American blueberry pancakes

De ultieme American pancakes maak je vanaf nu gewoon zelf. Met dit pancake recept geniet je van een enorme stapel American blueberry pancakes
28 juli 2023
risotto basisrecept
 
Risotto, een eenvoudig basisrecept

Met dit basis risottorecept kun je alle kanten op. Ik laat je ook zien hoe je van de basis risotto heel eenvoudig een paddenstoelen risotto maakt.
28 juli 2023
recept pasta carbonara
 
Klassieke pasta Carbonara

Hoe het kan dat er nog geen recept voor een klassieke Carbonara op de site staat is me een raadsel. Want dit geweldige pastarecept is zó lekker!