Smulpaapje kookt! – Bacon & ei croissants



Los van elkaar zijn al deze onderdelen al een garantie voor een goed begin van de dag. Maar de combinatie zoet en hartig tegelijk maakt het met recht een feestelijk begin van je ontbijt!

Voor 6 stuks

1 rol croissantdeeg (6 stuks)
3 eieren
scheutje melk of room
1el fijngesneden verse bieslook
zout & peper
6 lange (dunne) plakken bacon (of gebruik Pancetta voor een Italiaans tintje)

Oven voorverwarmen op 180C – Bakblik voorzien van bakpapier

Ontbijtcroissants

Begin met het uitbakken van je bacon. Doe dat zonder extra vet in een flink hete pan. Zodra je bacon mooi goudbruin en krokant is goed laten uitlekken op keukenpapier.

Roerei met bieslook

Klop de eieren in een kom los met een scheutje melk (of voor een vollere smaak wat room) en breng op smaak met zout (niet teveel, je spek is ook al zout) en versgemalen zwarte peper. Roer de bieslook erdoor. In het resterende baconvet bak je nu het ei. Perfect roerei is niet kurkdroog, maar omdat je het nog in de croissants moet scheppen bak je het ei iets langer dan normaal. Giet het ei in het hete vet, maar pas na 30 seconden voor het eerst doorroeren. Niet teveel roeren, maximaal 1,5 minuut en dan het vuur uit.

Gevulde croissants

Terwijl het ei door de warmte van de pan verder stolt rol je het croissantdeeg uit en snijd je ze los van elkaar. Op ieder stukje deeg gaat een plakje bacon en daarop een lepel roerei. Rol het deeg losjes op en leg de gevulde croissants op het bakpapier. Bestrijk met ei of melk en bak ze daarna 12 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze mooi goudbruin zijn.

Variatie opties

Met croissantdeeg kun je natuurlijk nog véél meer. Bestrooi bijvoorbeeld met pure hagelslag, voor chocolade croissants. Of gebruik een lik Nutella en wat fruit. De variatiemogelijkheden zijn eindeloos!

Gepubliceerd op 9 december 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!