Bacon hamburgers



Het is altijd makkelijk om kant en klaar je hamburgers te kopen. Hop, verpakking open. Barbecue aan en klaar. Maar probeer ze voor de gein eens zelf te maken. Je weet niet wat je proeft. En wil je een extra lekkere burger? Maak dan deze, met bacon er door heen. Je wilt nooit meer anders!

Voor 8 grote burgers heb je nodig

1kg rundergehakt (hoe beter je gehakt, des te beter de smaak!)
1tl uipoeder
1tl knoflookpoeder
2el gedroogde uitjes
2tl wild garlic zout (Foodelicious)
versgemalen zwarte peper
6 plakken bacon, gebakken en verkruimeld

Smaakmakers voor je burgers

Breng het gehakt op smaak met de kruiden en meng alles goed door elkaar. De bacon bak je krokant . Daarna het overtollige vet eraf deppen met met keukenpapier. Verkruimel de bacon en meng het door het gehakt. Maak van het gehakt 8 ballen en plet die gelijkmatig tussen je handen.  Heb je een hamburgerpers, dan plet je ze daar gelijkmatig mee. Dek de hamburgers af en zet tot gebruik koel weg.

Burgers van de barbecue

Steek de barbecue aan en verhit tot 190C. Bak de hamburgers om en om gaar, reken hier ongeveer 10 minuten voor. Nóg meer smaak? Beleg de hamburger dan met een lekkere plak (Cheddar) kaas op het moment dat je de tweede kant grillt, zodat die lekker kan smelten. Is het geen barbecueweer? Geen ramp, dan bak je ze in een hete koekenpan.

Serveer met een hamburgerbroodjes, wat sla & tomaat en je favoriete barbecuesaus.

Gepubliceerd op 26 juni 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.