Smulpaapje kookt! – Avocado truffelcreme



Zo rond Pasen eten we altijd wat meer eieren dan we normaliter doen. Maar dat je met die eitjes meer kunt dan alleen verven en opeten wil ik je met dit recept laten zien.

Deze romige avocadocrème is zó gemaakt en super veelzijdig. Kijk maar!

Wat heb je nodig

4 eieren, gekookt
halve rijpe avocado
2-3 koffielepels truffelmayonaise
staafmixer
zout & zwarte peper

Zo maak je de avocadocrème

Kook de eieren 8 minuten, laat ze onder koud water schrikken en pel ze. Halveer en verwijder voorzichtig het eigeel. Vang het eigeel op in een maatbeker en doe hier de rijpe avocado bij en de truffelmayonaise.

Gevulde eieren

Met de staafmixer pureer je alles nu glad, tot een crème. Breng op smaak met zout en peper. Je kunt het nu het beste meteen gebruiken. Vul de overgebleven eieren, en je hebt waanzinnige gevulde eieren die lekker bij de borrel zijn, maar zelfs op de ontbijttafel met Pasen niet misstaan. Of smeer het lekker zo op een rijstewafel of toastje. Geniet er van!

Gepubliceerd op 1 april 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.