Smulpaapje kookt! – Arabisch kipstoofpotje met aubergine & sinaasappel



Een stoofpotje klinkt als lang op het vuur en dus lang in de keuken, maar dit is een snelle variant. Die staat dus gewoon in minder dan een half uur op tafel. Barstensvol ongekend lekkere smaken.

Wil je nóg meer smaak, maak ‘dan de dag/avond ervoor klaar. Hoef je alleen maar op te warmen en couscous te maken, en klaar ben je!

Voor vier personen

250g couscous
½ tl oranjebloesemwater (Souqlijn van Nadia & Merijn)
60g feta, verkruimeld
2tenen knoflook, fijngehakt
1 ui, gesnipperd
1el neutrale olijfolie
400g kippendijen, in blokjes gesneden
1 aubergine, in blokjes gesneden
200ml kippenbouillon
2 sinaasappels (rasp van 1, 100ml sap, partjes van beiden)
4 kardemompeulen, gekneusd
½ tl gemberpoeder
½ – 1 el Za’ atar (Souqlijn van Nadia & Merijn)
zout & peper
1el maïzena

Snelle kip

Maak de couscous volgens de gebruiksaanwijzing klaar. Daarna verkruimel je er de feta door en sprenkel je de oranjebloesem erover. Goed mengen, zout en peper erbij en klaar. Zet in de tussentijd een hapjespan op het vuur met een goede eetlepel olie en fruit hier de ui en knoflook vijf minuutjes zachtjes in aan. Vuur nu iets hoger, aubergine erbij en een paar minuutjes meebakken. Dan mag de kip erbij en ook die bak je vijf minuutjes aan.

Arabische smaakmakers

Alle smaakmakers mogen er nu bij, bouillon, sinaasappelsap en –rasp, kardemompeulen, gemberpoeder, Z’atar en zout en peper. Breng dit aan de kook en draai dan het vuur terug tot het lekker pruttelt. Laat het zo, met een deksel op de pan, tien minuutjes pruttelen. Je kip is dan gaar, maar nog lekker mals. Maak de saus aan met de maïzena, proef en kijk of je nog wat zout, peper en/of Za’atar erbij wilt doen. Als het lukt vis dan de kardemompeulen eruit, die zijn niet lekker als je er op bijt. Maak het af met schijfjes sinaasappel. En leg er ook nog wat ter garnering op de couscous. Eet smakelijk!
 

Gepubliceerd op 22 maart 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.