Smulpaapje kookt! – Arabisch kipstoofpotje met aubergine & sinaasappel



Een stoofpotje klinkt als lang op het vuur en dus lang in de keuken, maar dit is een snelle variant. Die staat dus gewoon in minder dan een half uur op tafel. Barstensvol ongekend lekkere smaken.

Wil je nóg meer smaak, maak ‘dan de dag/avond ervoor klaar. Hoef je alleen maar op te warmen en couscous te maken, en klaar ben je!

Voor vier personen

250g couscous
½ tl oranjebloesemwater (Souqlijn van Nadia & Merijn)
60g feta, verkruimeld
2tenen knoflook, fijngehakt
1 ui, gesnipperd
1el neutrale olijfolie
400g kippendijen, in blokjes gesneden
1 aubergine, in blokjes gesneden
200ml kippenbouillon
2 sinaasappels (rasp van 1, 100ml sap, partjes van beiden)
4 kardemompeulen, gekneusd
½ tl gemberpoeder
½ – 1 el Za’ atar (Souqlijn van Nadia & Merijn)
zout & peper
1el maïzena

Snelle kip

Maak de couscous volgens de gebruiksaanwijzing klaar. Daarna verkruimel je er de feta door en sprenkel je de oranjebloesem erover. Goed mengen, zout en peper erbij en klaar. Zet in de tussentijd een hapjespan op het vuur met een goede eetlepel olie en fruit hier de ui en knoflook vijf minuutjes zachtjes in aan. Vuur nu iets hoger, aubergine erbij en een paar minuutjes meebakken. Dan mag de kip erbij en ook die bak je vijf minuutjes aan.

Arabische smaakmakers

Alle smaakmakers mogen er nu bij, bouillon, sinaasappelsap en –rasp, kardemompeulen, gemberpoeder, Z’atar en zout en peper. Breng dit aan de kook en draai dan het vuur terug tot het lekker pruttelt. Laat het zo, met een deksel op de pan, tien minuutjes pruttelen. Je kip is dan gaar, maar nog lekker mals. Maak de saus aan met de maïzena, proef en kijk of je nog wat zout, peper en/of Za’atar erbij wilt doen. Als het lukt vis dan de kardemompeulen eruit, die zijn niet lekker als je er op bijt. Maak het af met schijfjes sinaasappel. En leg er ook nog wat ter garnering op de couscous. Eet smakelijk!
 

Gepubliceerd op 22 maart 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.