Smulpaapje kookt! – Appelsap met een kick
De rage met smoothies en dergelijke is aan ons huis voorbij gegaan, maar vers fruit- en groentesappen maken we met regelmaat.
Via Facebook gaven jullie aan daar ook wel wat receptjes voor te willen, dus laten daar maar eens mee beginnen!
Voor 2 glazen
Bleekselderij, gewassen en uiteinden verwijderd
1 citroen, zonder schil
2 appels, in kwarten
½ komkommer, met schil (wel afgewassen)
stukje gember, zonder schil
Zelf appelsap maken
Voor deze sappen heb je wel een sapcentrifuge nodig. Die heb je tegenwoordig in alle soorten en maten. Wij hebben nog een oudje in de kast staan, maar hij doet ’t voorlopig nog. Je gooit in principe gewoon alle ingrediënten in de sapcentrifuge. Maatbeker eronder en sap opvangen.
Appelsap met een kick
Bleekselderij is super gezond, maar ik hou er zo rauw niet echt van. In combinatie met de appel en gember geeft het lekker een kick aan deze appelsap. Benieuwd of ‘ie bij jullie ook in de smaak valt! En kijk even hoeveel bleekselderij je wilt gebruiken. Ik gebruikte bijna de hele bleekselderij, maar niet iedereen houdt van die uitgesproken smaak.
Gepubliceerd op 18 augustus 2014