Smulpaapje kookt! – Appelsap met een kick



De rage met smoothies en dergelijke is aan ons huis voorbij gegaan, maar vers fruit- en groentesappen maken we met regelmaat.

Via Facebook gaven jullie aan daar ook wel wat receptjes voor te willen, dus laten daar maar eens mee beginnen!

Voor 2 glazen

Bleekselderij, gewassen en uiteinden verwijderd
1 citroen, zonder schil
2 appels, in kwarten
½ komkommer, met schil (wel afgewassen)
stukje gember, zonder schil

Zelf appelsap maken

Voor deze sappen heb je wel een sapcentrifuge nodig. Die heb je tegenwoordig in alle soorten en maten. Wij hebben nog een oudje in de kast staan, maar hij doet ’t voorlopig nog. Je gooit in principe gewoon alle ingrediënten in de sapcentrifuge. Maatbeker eronder en sap opvangen.

Appelsap met een kick

Bleekselderij is super gezond, maar ik hou er zo rauw niet echt van. In combinatie met de appel en gember geeft het lekker een kick aan deze appelsap. Benieuwd of ‘ie bij jullie ook in de smaak valt! En kijk even hoeveel bleekselderij je wilt gebruiken. Ik gebruikte bijna de hele bleekselderij, maar niet iedereen houdt van die uitgesproken smaak.

Gepubliceerd op 18 augustus 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.