Smulpaapje kookt! – Appeldonuts uit de oven



Soms kom je online een recept tegen waar je a) ontzettende trek van krijgt en b) amper iets aan hoeft te veranderen, zó lekker is het.

Het recept voor deze appel donuts was er zo eentje. Een klein beetje tweaken en hoppa, semi-gezonde donuts uit de oven!

Voor 10 donuts

225g bloem
2tl bakpoeder
½ tl zout
¼ tl bakingsoda
1tl kaneel

55g gesmolten boter
2el karnemelk
1ei
75g suiker
150g appelmoes (potje á 200g)
1 appel, geraspt (100g)

50g appelmoes
100g suiker, gemengd met 1tl kaneel + snuf nootmuskaat

Oven voorverwarmen op 190C – ingevet donutblik *)

Waar koop ik een donutblik?

Hartstikke leuk zo’n donutrecept, maar waar koop je zo’n donutblik? Je hoeft er niet voor naar Amerika, ze blijken op meerdere plekken online aangeboden te worden, maar ik vond een betaalbare bij deleukstetaarten.nl en had ‘de dag erna al in huis. Ideaal!

Zo maak je donuts

Meng de droge ingrediënten in een kom. In een maatbeker gaan de boter, karnemelk, ei, suiker en appelmoes. Meng dat even goed door. Daarbij mag de geraspte appel. Natte en droge ingrediënten nu mengen en voilá, je donutbeslag is klaar!

Donuts uit de oven

Schep of spuit het beslag nu in de holtes, tot ongeveer 2/3 vol. Met een natte vinger zorg je dat de randen schoon zijn en het midden vrij. Bak de donuts in de voorverwarmde oven in 14-16 minuten goudbruin. Afhankelijk van de grootte van je donutblik bak je ze in twee keer.

Semi-gezonde donuts

Bestrijk de warme, gebakken donuts met wat appelmoes aan weerszijde en doop ze in het suiker & kaneelmengsel. Laat ze daarna verder afkoelen op een rooster. Dit zijn geen donuts om te bewaren (daar worden ze niet lekkerder van) dus nodig gezellig wat mensen uit en lekker samen van genieten!
 

Gepubliceerd op 10 oktober 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.