Smulpaapje kookt! – Appeldonuts uit de oven
Soms kom je online een recept tegen waar je a) ontzettende trek van krijgt en b) amper iets aan hoeft te veranderen, zó lekker is het.
Het recept voor deze appel donuts was er zo eentje. Een klein beetje tweaken en hoppa, semi-gezonde donuts uit de oven!
Voor 10 donuts
225g bloem
2tl bakpoeder
½ tl zout
¼ tl bakingsoda
1tl kaneel
55g gesmolten boter
2el karnemelk
1ei
75g suiker
150g appelmoes (potje á 200g)
1 appel, geraspt (100g)
50g appelmoes
100g suiker, gemengd met 1tl kaneel + snuf nootmuskaat
Oven voorverwarmen op 190C – ingevet donutblik *)
Waar koop ik een donutblik?
Hartstikke leuk zo’n donutrecept, maar waar koop je zo’n donutblik? Je hoeft er niet voor naar Amerika, ze blijken op meerdere plekken online aangeboden te worden, maar ik vond een betaalbare bij deleukstetaarten.nl en had ‘de dag erna al in huis. Ideaal!
Zo maak je donuts
Meng de droge ingrediënten in een kom. In een maatbeker gaan de boter, karnemelk, ei, suiker en appelmoes. Meng dat even goed door. Daarbij mag de geraspte appel. Natte en droge ingrediënten nu mengen en voilá, je donutbeslag is klaar!
Donuts uit de oven
Schep of spuit het beslag nu in de holtes, tot ongeveer 2/3 vol. Met een natte vinger zorg je dat de randen schoon zijn en het midden vrij. Bak de donuts in de voorverwarmde oven in 14-16 minuten goudbruin. Afhankelijk van de grootte van je donutblik bak je ze in twee keer.
Semi-gezonde donuts
Bestrijk de warme, gebakken donuts met wat appelmoes aan weerszijde en doop ze in het suiker & kaneelmengsel. Laat ze daarna verder afkoelen op een rooster. Dit zijn geen donuts om te bewaren (daar worden ze niet lekkerder van) dus nodig gezellig wat mensen uit en lekker samen van genieten!
Gepubliceerd op 10 oktober 2015