Smulpaapje kookt! – Appel pancakes



Dit ontbijtje houdt het midden tussen american pancakes en een fruit ontbijt. Verwenappeltjes zijn het dus eigenlijk.

Een mooi begin van je weekend ontbijt!

Voor vier personen

150g bloem
1tl bakpoeder
¼ tl baking soda
¼ tl zout
1 ei
150-175ml karnemelk
½ tl vanille extract
½ tl kaneel
3 appels, zonder klokhuis
Maple syrup, om te serveren

Appel pancakes

Verhit een pan met anti aanbaklaag alvast op een medium vuur. Haal met een appelboor het klokhuis uit de appel en snijd er plakken van, ongeveer een ½ cm dikte. De kontjes heb ik niet gebruikt, omdat die lastiger bakken. Voor het beslag meng je de rest van de ingrediënten. De crux is dat je een beslag wilt dat dik genoeg is om de appelschijven mee te bedekken, maar het moet ook niet te dun zijn. Begin dus met 150ml karnemelk, je kunt altijd nog iets toevoegen. Het beslag is perfect als je een appelschijf er in doet, en het overtollige beslag eraf kunt laten druppen maar de appel goed gehuld in beslag blijft.

Verwenappeltjes

De pan laat je op medium vuur staan. Je wilt namelijk dat het beslag goudbruin wordt en de appel zacht van binnen. Bak ze om en om, (zonder olie!) Je hebt in totaal ongeveer 8 – 10 minuten nodig voor dit effect. Afhankelijk van je pan kun je er 4 tegelijk bakken. Serveer met lekker wat maple syrup!  

Gepubliceerd op 31 december 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.