Smulpaapje kookt! – Appel pancakes
Dit ontbijtje houdt het midden tussen american pancakes en een fruit ontbijt. Verwenappeltjes zijn het dus eigenlijk.
Een mooi begin van je weekend ontbijt!
Voor vier personen
150g bloem
1tl bakpoeder
¼ tl baking soda
¼ tl zout
1 ei
150-175ml karnemelk
½ tl vanille extract
½ tl kaneel
3 appels, zonder klokhuis
Maple syrup, om te serveren
Appel pancakes
Verhit een pan met anti aanbaklaag alvast op een medium vuur. Haal met een appelboor het klokhuis uit de appel en snijd er plakken van, ongeveer een ½ cm dikte. De kontjes heb ik niet gebruikt, omdat die lastiger bakken. Voor het beslag meng je de rest van de ingrediënten. De crux is dat je een beslag wilt dat dik genoeg is om de appelschijven mee te bedekken, maar het moet ook niet te dun zijn. Begin dus met 150ml karnemelk, je kunt altijd nog iets toevoegen. Het beslag is perfect als je een appelschijf er in doet, en het overtollige beslag eraf kunt laten druppen maar de appel goed gehuld in beslag blijft.
Verwenappeltjes
De pan laat je op medium vuur staan. Je wilt namelijk dat het beslag goudbruin wordt en de appel zacht van binnen. Bak ze om en om, (zonder olie!) Je hebt in totaal ongeveer 8 – 10 minuten nodig voor dit effect. Afhankelijk van je pan kun je er 4 tegelijk bakken. Serveer met lekker wat maple syrup!
Gepubliceerd op 31 december 2014