Smulpaapje kookt! – Appel & Kaas muffins



Deze muffin houdt het midden tussen een zoete muffin en een hartige en is daardoor eigenlijk op alle momenten van de dag lekker 😉 Gebruik je een pittige, oude of extra belegen kaas dan zal de kaassmaak nóg voornamer zijn.

Wij gaven ze dat beetje extra door er stiekem plakjes uitgebakken bacon in te verstoppen

Voor 12 muffins

275g bloem
1tl bakingsoda
½ tl bakpoeder
½ tl zout
½ tl kaneel
snuf nootmuskaat
100g belegen kaas, geraspt (wij gebruikten Cheddar)
2 appels (zonder schil/klokhuis), geraspt
2 eieren
60g yoghurt
3el olie
2el appelstroop
45g honing

Optioneel: uitgebakken bacon

Muffinblik, ingevet of voorzien van vormpjes. Oven voorverwarmen op 180C

Hartige muffin

Meng in een grote kom de droge ingrediënten. In een maatbeker meng je alle vloeibare ingrediënten, mix die even goed door elkaar. Giet ze dan bij de droge ingrediënten en meng even door. Doe het beslag in het muffinblik. Wil je de bacon verrassing toevoegen doe dan eerst een bodempje beslag, daarop de stukjes bacon en dan nog een beetje beslag. Zet het blik ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven tot de muffins mooi goudbruin, gerezen en gaar zijn. Vers het lekkerst!

 

Gepubliceerd op 10 januari 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.