Smulpaapje kookt! – Amandelmelk
Soms blijkt iets zó simpel, dat je je afvraagt waarom je dat nou nog nooit eerder hebt gedaan. Amandelmelk is er zo eentje. Uit een pak vind ik het niet lekker, en dat is nog zacht uitgedrukt. Zelfgemaakt daarentegen, jeetje wat lekker!
Speel een beetje met de hoeveelheid suiker, dat is echt afhankelijk van je smaak. En probeer absoluut de toevoeging van de oranjebloesem, dat geeft het net dat beetje extra!
Voor een halve liter amandelmelk
200g blanke amandelen
100g suiker
500ml kokend water
1tl oranjebloesemwater (Souq lijn van Nadia & Merijn)
Om te serveren: gemalen kaneel
Keukenmachine & zeef
Zo maak je zelf amandelmelk
Doe de amandelen en suiker in de keukenmachine en verpulver ze tot je een fijn poeder hebt. Doe dat bij het kokend water, in een steelpannetje en laat op zacht vuur 5 minuten pruttelen. Als laatste de oranjebloesem erbij.
Giet alles door een hele fijne zeef in een maatbeker en laat volledig afkoelen. Dan in de koelkast verder koud laten worden. Serveer, bestrooid met wat gemalen kaneel, in mooie glaasjes. Je weet niet wat je proeft!
Gepubliceerd op 22 december 2014