Smulpaapje kookt! – Amandelmelk



Soms blijkt iets zó simpel, dat je je afvraagt waarom je dat nou nog nooit eerder hebt gedaan. Amandelmelk is er zo eentje. Uit een pak vind ik het niet lekker, en dat is nog zacht uitgedrukt. Zelfgemaakt daarentegen, jeetje wat lekker!

Speel een beetje met de hoeveelheid suiker, dat is echt afhankelijk van je smaak. En probeer absoluut de toevoeging van de oranjebloesem, dat geeft het net dat beetje extra!

 

Voor een halve liter amandelmelk

200g blanke amandelen
100g suiker
500ml kokend water
1tl oranjebloesemwater (Souq lijn van Nadia & Merijn)
Om te serveren: gemalen kaneel

Keukenmachine & zeef

Zo maak je zelf amandelmelk

Doe de amandelen en suiker in de keukenmachine en verpulver ze tot je een fijn poeder hebt. Doe dat bij het kokend water, in een steelpannetje en laat op zacht vuur 5 minuten pruttelen. Als laatste de oranjebloesem erbij.

Giet alles door een hele fijne zeef in een maatbeker en laat volledig afkoelen. Dan in de koelkast verder koud laten worden. Serveer, bestrooid met wat gemalen kaneel, in mooie glaasjes. Je weet niet wat je proeft!

Gepubliceerd op 22 december 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.