Smulpaapje kookt! – Amandelmelk



Soms blijkt iets zó simpel, dat je je afvraagt waarom je dat nou nog nooit eerder hebt gedaan. Amandelmelk is er zo eentje. Uit een pak vind ik het niet lekker, en dat is nog zacht uitgedrukt. Zelfgemaakt daarentegen, jeetje wat lekker!

Speel een beetje met de hoeveelheid suiker, dat is echt afhankelijk van je smaak. En probeer absoluut de toevoeging van de oranjebloesem, dat geeft het net dat beetje extra!

 

Voor een halve liter amandelmelk

200g blanke amandelen
100g suiker
500ml kokend water
1tl oranjebloesemwater (Souq lijn van Nadia & Merijn)
Om te serveren: gemalen kaneel

Keukenmachine & zeef

Zo maak je zelf amandelmelk

Doe de amandelen en suiker in de keukenmachine en verpulver ze tot je een fijn poeder hebt. Doe dat bij het kokend water, in een steelpannetje en laat op zacht vuur 5 minuten pruttelen. Als laatste de oranjebloesem erbij.

Giet alles door een hele fijne zeef in een maatbeker en laat volledig afkoelen. Dan in de koelkast verder koud laten worden. Serveer, bestrooid met wat gemalen kaneel, in mooie glaasjes. Je weet niet wat je proeft!

Gepubliceerd op 22 december 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!