Smulpaapje kookt! – Amandelmelk



Soms blijkt iets zó simpel, dat je je afvraagt waarom je dat nou nog nooit eerder hebt gedaan. Amandelmelk is er zo eentje. Uit een pak vind ik het niet lekker, en dat is nog zacht uitgedrukt. Zelfgemaakt daarentegen, jeetje wat lekker!

Speel een beetje met de hoeveelheid suiker, dat is echt afhankelijk van je smaak. En probeer absoluut de toevoeging van de oranjebloesem, dat geeft het net dat beetje extra!

 

Voor een halve liter amandelmelk

200g blanke amandelen
100g suiker
500ml kokend water
1tl oranjebloesemwater (Souq lijn van Nadia & Merijn)
Om te serveren: gemalen kaneel

Keukenmachine & zeef

Zo maak je zelf amandelmelk

Doe de amandelen en suiker in de keukenmachine en verpulver ze tot je een fijn poeder hebt. Doe dat bij het kokend water, in een steelpannetje en laat op zacht vuur 5 minuten pruttelen. Als laatste de oranjebloesem erbij.

Giet alles door een hele fijne zeef in een maatbeker en laat volledig afkoelen. Dan in de koelkast verder koud laten worden. Serveer, bestrooid met wat gemalen kaneel, in mooie glaasjes. Je weet niet wat je proeft!

Gepubliceerd op 22 december 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.