Smulpaapje kookt! – Amandelcake met thee gemaakt



Dat je met mooie thee meer kunt dan er alleen een lekker kopje thee mee zetten liet ik al eerder zien. Maar dat was wat mij betreft pas het begin. Want je kunt er ook geweldig mee bakken.

Puur op basis van de geur van de amandelthee van Dilmah borrelde dit recept op, dat uiteindelijk zelfs mijn eigen verwachtingen overtrof. Wie durft het ook aan?

Voor één cake (ongeveer 12 plakken)

7g amandelthee (Dilmah) (= inhoud van 4 zakjes)
75ml slagroom
225g zachte roomboter
150g suiker
4 eieren
35g amandelmeel
5g bakpoeder
150g bloem
Optioneel: geschaafde amandelen

Cakeblik, ingevet of voorzien van bakpapier. Oven voorverwarmen op 180C

Amandelthee als uitgangspunt

Doe de slagroom in een pannetje en doe daar de thee bij. Je hebt ongeveer vier zakjes nodig. Verwarm dit tot lichaamstemperatuur (je moet je vinger dus nog in de slagroom kunnen doen zonder je te verbranden) Zet het vuur dan uit en laat het 10 minuutjes trekken

Cakebeslag

In die tijd mix je de boter en suiker tot een crémig geheel, waarna je er een voor een de eieren bij doet terwijl je blijft mixen. Schraap tussentijds de wanden schoon, zodat alles goed wordt opgenomen. Meng dan bloem, bakpoeder en amandelmeel en doe dit mengsel beetje bij beetje bij het boter/eiermengsel terwijl de mixer draait, maar mix niet te lang. Zo behoud je de luchtigheid in de cake. Tot slot roer je de gezeefde slagroom erdoor.

Amandelcake met thee

Doe dit beslag in je cakeblik, strijk glad en bestrooi met geschaafde amandelen. Bak de cake 40 minuten in de voorverwarmde oven, tot je er een satéprikker schoon in en uit kunt halen. (tijden kunnen namelijk per oven variëren, dus controleer dit altijd even voor je de cake eruit haalt)

Laat even afkoelen voor je de cake uit het blik haalt, snijd daarna in plakken en serveer – natuurlijk – met een kopje amandelthee van Dilmah. Ultiem genieten!

Gepubliceerd op 21 februari 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!
13 juni 2022
vegan Raman
 
Vegan ramen met paddenstoelen

Een makkelijke, snelle, zelfgemaakte ramen op basis van groentebouillon en paddenstoelen. Zó lekker!
8 juni 2022
Pasta met bloemkool en citroen
 
Pasta met geroosterde bloemkool & citroen

Dit recept voor pasta met geroosterde bloemkool & citroen is een lekkere variant voor je makkelijke doordeweekse maaltijd.
4 juni 2022
gevulde paprika recept
 
Gevulde puntpaprika’s uit de oven met parelcouscous

Met verse groente en HAK Uit de Oven zet je een makkelijke, maar ook gezonde én lekkere maaltijd op tafel. Zoals deze gevulde puntpaprika’s.
30 mei 2022
bananenhavermoutmuffin-web2.jpg
 
Ontbijtmuffins met banaan & bosbessen

Ontbijtmuffins met banaan en bosbessen, die ook de rest van de dag trouwens prima smaken! Een eenvoudig en lekker muffinrecept
27 mei 2022
zoetzure kip
 
Zoetzure kip met ananas

Uit de keuken van Xi'an Famous Foods komt dit waanzinnig lekkere recept voor zoetzure kip met ananas. Je wilt nooit meer anders.