Smulpaapje kookt! – Amandelcake met thee gemaakt



Dat je met mooie thee meer kunt dan er alleen een lekker kopje thee mee zetten liet ik al eerder zien. Maar dat was wat mij betreft pas het begin. Want je kunt er ook geweldig mee bakken.

Puur op basis van de geur van de amandelthee van Dilmah borrelde dit recept op, dat uiteindelijk zelfs mijn eigen verwachtingen overtrof. Wie durft het ook aan?

Voor één cake (ongeveer 12 plakken)

7g amandelthee (Dilmah) (= inhoud van 4 zakjes)
75ml slagroom
225g zachte roomboter
150g suiker
4 eieren
35g amandelmeel
5g bakpoeder
150g bloem
Optioneel: geschaafde amandelen

Cakeblik, ingevet of voorzien van bakpapier. Oven voorverwarmen op 180C

Amandelthee als uitgangspunt

Doe de slagroom in een pannetje en doe daar de thee bij. Je hebt ongeveer vier zakjes nodig. Verwarm dit tot lichaamstemperatuur (je moet je vinger dus nog in de slagroom kunnen doen zonder je te verbranden) Zet het vuur dan uit en laat het 10 minuutjes trekken

Cakebeslag

In die tijd mix je de boter en suiker tot een crémig geheel, waarna je er een voor een de eieren bij doet terwijl je blijft mixen. Schraap tussentijds de wanden schoon, zodat alles goed wordt opgenomen. Meng dan bloem, bakpoeder en amandelmeel en doe dit mengsel beetje bij beetje bij het boter/eiermengsel terwijl de mixer draait, maar mix niet te lang. Zo behoud je de luchtigheid in de cake. Tot slot roer je de gezeefde slagroom erdoor.

Amandelcake met thee

Doe dit beslag in je cakeblik, strijk glad en bestrooi met geschaafde amandelen. Bak de cake 40 minuten in de voorverwarmde oven, tot je er een satéprikker schoon in en uit kunt halen. (tijden kunnen namelijk per oven variëren, dus controleer dit altijd even voor je de cake eruit haalt)

Laat even afkoelen voor je de cake uit het blik haalt, snijd daarna in plakken en serveer – natuurlijk – met een kopje amandelthee van Dilmah. Ultiem genieten!

Gepubliceerd op 21 februari 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.