Smulpaapje kookt! – Alcoholvrije watermeloencocktail



Weet je nog, die verfrissende Muntlimoenade die we vorige week maakten? Die komt in deze alcoholvrije cocktail ook weer terug. Hij gaat een zonnig dansje aan met watermeloen en komkommer.

Voor de kleine Smulpaapjes is ‘ie alcoholvrij. Dat de grote Smulpapen er wat aan toevoegen dat vertellen we niemand, oké? Ons geheimpje!

Voor een grote kan heb je nodig

1 hoeveelheid Muntlimoenade
Watermeloen, genoeg om 600ml gepureerd vruchtvlees aan over te houden
1 hele komkommer, geschild en in stukken
Optioneel: Apérol naar smaak

Mocktails

Zorg dat je van te voren al een hoeveelheid Muntlimoenade hebt gemaakt en dat ‘ie koud staat. Pureer vervolgens de watermeloen, in een blender of (in delen) met een staafmixer. Voeg daar de in stukken gesneden komkommer aan toe en pureer die er door heen.

Groente en fruit

Neem een ruime kom of kan en hang daar een fijne zeef of vergiet over heen. Duw daar, in delen, het watermeloen/komkommermengsel doorheen. Je wilt al het sap eruit krijgen, dus help het geheel wat door met de bolle kant van je lepel het mengsel er door heen te duwen. Je houdt uiteindelijk alleen het uitgelekte pulp over. Dat gooi je weg.

Klein geheimpje

Het watermeloen/komkommersap mix je nu met de Muntlimoenade. Proef tussentijds of je ‘zo lekker genoeg vindt. Serveer in feestelijke glazen! Oh en het geheimpje? Wel tussen ons laten hoor… Voor de grote mensen mag er als laatste nog een goede scheut Apérol door. Zo heb je een fijne cocktail om een zomerse barbecue mee te beginnen!

Gepubliceerd op 23 mei 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.