Smulpaapje kookt! – Aardbeien kokossorbetijs

Zelf ijs maken is best lastig als je geen ijsmachine hebt. Zelf sorbet maken daarentegen kan iedereen, zolang je een vriezer hebt en een beetje geduld. Nu de aardbeien iedere week lekkerder worden is dit een recept dat je standby wilt hebben.
Met maar een paar ingrediënten heb je een heerlijk toetje op tafel staan. Nu maken is vanavond genieten!
Wat heb je nodig
1,5 doosje aardbeien, zonder kroontje
Blik kokosmelk, goed geschud (bijvoorbeeld van Lidl)
Optioneel: suiker/honing naar smaak
Diepvriesdoos
Aardbeiensorbetijs
Het enige wat je hoeft te doen is de aardbeien pureren en mengen met de kokosmelk. Je zou ook gecondenseerde melk kunnen gebruiken, maar dat is aanmerkelijk zoeter. Als het goed is zijn je aardbeien zoet genoeg om het sorbetijs zonder suiker te kunnen maken. Wil je toch iets meer zoet doe er dan of wat suiker of honing bij.
Zelf sorbetijs maken
Giet het mengsel in een diepvriesdoos en zet het een paar uur in de vriezer. Sorbetijs is niet door en door bevroren, maar nét stevig genoeg. Gaat het ijs niet in één keer op dan vriest het daarna alsnog helemaal aan. Zorg dan dat je het op tijd uit de vriezer haalt voor je het wilt serveren. Anders kom je er met een ijsschep met geen mogelijkheid meer door (en ja, ik spreek uit ervaring…) Serveer met wat extra aardbeien.
Gepubliceerd op 10 juni 2014