Smulpaapje kookt! – Aardbeien kokossorbetijs



Zelf ijs maken is best lastig als je geen ijsmachine hebt. Zelf sorbet maken daarentegen kan iedereen, zolang je een vriezer hebt en een beetje geduld. Nu de aardbeien iedere week lekkerder worden is dit een recept dat je standby wilt hebben.

Met maar een paar ingrediënten heb je een heerlijk toetje op tafel staan. Nu maken is vanavond genieten!

Aardbeienkokossorbetijs_web.jpg

Wat heb je nodig

1,5 doosje aardbeien, zonder kroontje
Blik kokosmelk, goed geschud (bijvoorbeeld van Lidl)
Optioneel: suiker/honing naar smaak
Diepvriesdoos

Aardbeiensorbetijs

Het enige wat je hoeft te doen is de aardbeien pureren en mengen met de kokosmelk. Je zou ook gecondenseerde melk kunnen gebruiken, maar dat is aanmerkelijk zoeter. Als het goed is zijn je aardbeien zoet genoeg om het sorbetijs zonder suiker te kunnen maken. Wil je toch iets meer zoet doe er dan of wat suiker of honing bij.

Zelf sorbetijs maken

Giet het mengsel in een diepvriesdoos en zet het een paar uur in de vriezer. Sorbetijs is niet door en door bevroren, maar nét stevig genoeg. Gaat het ijs niet in één keer op dan vriest het daarna alsnog helemaal aan. Zorg dan dat je het op tijd uit de vriezer haalt voor je het wilt serveren. Anders kom je er met een ijsschep met geen mogelijkheid meer door (en ja, ik spreek uit ervaring…) Serveer met wat extra aardbeien.

Gepubliceerd op 10 juni 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!