Smulpaapje kookt! – Aardbeiencheesecake toetje



Wat is er lekkerder dan cheesecake? Cheesecake met aardbeien! En nóg lekkerder wordt het als je die cheesecake onderdelen allemaal los van elkaar in een toetje verwerkt.

Je verwacht het niet, maar dit toetje kun je ook nog eens zonder schuldgevoel eten want we hebben er een weegschaalvriendelijke variant van gemaakt. Genieten maar!

Voor vier personen

Doosje aardbeien, ontkroond en gehalveerd
300 ml halfvolle yoghurt
1 el honing
145g bloem
35g amandelmeel
snufje zeezout
30ml zonnebloemolie
1 el honing

Verwarm je oven voor op 200C

Koekbodem

Meng de bloem, amandelmeel, zout. Voeg de olie toe en meng goed. Dan de honing erbij en weer goed mengen. Je krijgt een kruimelig geheel, met stukjes. Dat is precies wat je wilt. Het hoeft geen gelijkmatig geheel te zijn. Voeg hier 2 eetlepels koud water aan toe en meng nog een keer goed. Bedek een ovenschaal met een vel bakpapier en doe hier het deeg is. Druk stevig aan. Zorg dat je een gelijkmatige laag krijgt, zodat het straks ook overal even goed gaar is.

Bak de koekbodem 20-24 minuten in de voorverwarmde oven. Je wilt dat de bodem uiteindelijk overal goudbruin is. Kijk dus gedurende de baktijd regelmatig en pas eventueel de oventemperatuur aan. Haal daarna uit de oven en laat goed afkoelen. Breek in stukken.

Honingyoghurt

In de tussentijd meng je in een maatbeker de yoghurt en honing goed door elkaar. Gebruik eventueel een mixer, maar gewoon met een lepel gaat het ook prima. Zet alvast vier glazen schaaltjes klaar en ontkroon de aardbeien en snijdt in partjes.

Aardbeiencheesecake toetje

Om het toetje te maken verkruimel je stukjes van de koekbodem onder in het glas. Daaroverheen wat aardbeien en een laagje honingyoghurt. Herhaal nog één laag en eindig met de yoghurt. Garneer met partjes aardbei en een stukje koek. Meteen serveren!

 

Gepubliceerd op 30 mei 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.