Smulpaapje kookt! – Aardbeiencheesecake toetje



Wat is er lekkerder dan cheesecake? Cheesecake met aardbeien! En nóg lekkerder wordt het als je die cheesecake onderdelen allemaal los van elkaar in een toetje verwerkt.

Je verwacht het niet, maar dit toetje kun je ook nog eens zonder schuldgevoel eten want we hebben er een weegschaalvriendelijke variant van gemaakt. Genieten maar!

Voor vier personen

Doosje aardbeien, ontkroond en gehalveerd
300 ml halfvolle yoghurt
1 el honing
145g bloem
35g amandelmeel
snufje zeezout
30ml zonnebloemolie
1 el honing

Verwarm je oven voor op 200C

Koekbodem

Meng de bloem, amandelmeel, zout. Voeg de olie toe en meng goed. Dan de honing erbij en weer goed mengen. Je krijgt een kruimelig geheel, met stukjes. Dat is precies wat je wilt. Het hoeft geen gelijkmatig geheel te zijn. Voeg hier 2 eetlepels koud water aan toe en meng nog een keer goed. Bedek een ovenschaal met een vel bakpapier en doe hier het deeg is. Druk stevig aan. Zorg dat je een gelijkmatige laag krijgt, zodat het straks ook overal even goed gaar is.

Bak de koekbodem 20-24 minuten in de voorverwarmde oven. Je wilt dat de bodem uiteindelijk overal goudbruin is. Kijk dus gedurende de baktijd regelmatig en pas eventueel de oventemperatuur aan. Haal daarna uit de oven en laat goed afkoelen. Breek in stukken.

Honingyoghurt

In de tussentijd meng je in een maatbeker de yoghurt en honing goed door elkaar. Gebruik eventueel een mixer, maar gewoon met een lepel gaat het ook prima. Zet alvast vier glazen schaaltjes klaar en ontkroon de aardbeien en snijdt in partjes.

Aardbeiencheesecake toetje

Om het toetje te maken verkruimel je stukjes van de koekbodem onder in het glas. Daaroverheen wat aardbeien en een laagje honingyoghurt. Herhaal nog één laag en eindig met de yoghurt. Garneer met partjes aardbei en een stukje koek. Meteen serveren!

 

Gepubliceerd op 30 mei 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.