Smulpaapje kookt! – Aardbeiencheesecake toetje



Wat is er lekkerder dan cheesecake? Cheesecake met aardbeien! En nóg lekkerder wordt het als je die cheesecake onderdelen allemaal los van elkaar in een toetje verwerkt.

Je verwacht het niet, maar dit toetje kun je ook nog eens zonder schuldgevoel eten want we hebben er een weegschaalvriendelijke variant van gemaakt. Genieten maar!

Voor vier personen

Doosje aardbeien, ontkroond en gehalveerd
300 ml halfvolle yoghurt
1 el honing
145g bloem
35g amandelmeel
snufje zeezout
30ml zonnebloemolie
1 el honing

Verwarm je oven voor op 200C

Koekbodem

Meng de bloem, amandelmeel, zout. Voeg de olie toe en meng goed. Dan de honing erbij en weer goed mengen. Je krijgt een kruimelig geheel, met stukjes. Dat is precies wat je wilt. Het hoeft geen gelijkmatig geheel te zijn. Voeg hier 2 eetlepels koud water aan toe en meng nog een keer goed. Bedek een ovenschaal met een vel bakpapier en doe hier het deeg is. Druk stevig aan. Zorg dat je een gelijkmatige laag krijgt, zodat het straks ook overal even goed gaar is.

Bak de koekbodem 20-24 minuten in de voorverwarmde oven. Je wilt dat de bodem uiteindelijk overal goudbruin is. Kijk dus gedurende de baktijd regelmatig en pas eventueel de oventemperatuur aan. Haal daarna uit de oven en laat goed afkoelen. Breek in stukken.

Honingyoghurt

In de tussentijd meng je in een maatbeker de yoghurt en honing goed door elkaar. Gebruik eventueel een mixer, maar gewoon met een lepel gaat het ook prima. Zet alvast vier glazen schaaltjes klaar en ontkroon de aardbeien en snijdt in partjes.

Aardbeiencheesecake toetje

Om het toetje te maken verkruimel je stukjes van de koekbodem onder in het glas. Daaroverheen wat aardbeien en een laagje honingyoghurt. Herhaal nog één laag en eindig met de yoghurt. Garneer met partjes aardbei en een stukje koek. Meteen serveren!

 

Gepubliceerd op 30 mei 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!