Aardappelsalade met zeekraal & Hollandse garnalen



Een bijzondere aardappel zoals deze zilte Texelse vraagt om een bijzonder gerecht. En gek genoeg horen alle ingrediënten wat mij betreft enorm bij elkaar, juist omdat ze ook uit de zee komen.

Maak deze salade eens in het weekend als lunch, in plaats van een boterham. Maar het is ook een prima lichte avondmaaltijd. Je zult verrast zijn door de smaak!

Aardappelsalade hollandse garnaal.jpg

Voor 4 personen (als lichte avondmaaltijd)

500g (zilte Texelse) aardappels, met schil maar goed schoongeboend en in stukjes
300g (netto) knolselderij, schoongemaakt en in blokjes van 1 cm
3 lenteuitjes, in dunne ringetjes
6 cornichons (mini augurkjes), in dunne plakjes
1 Elstar appel, in kleine blokjes
50-100g zeekraal
50g IJslandse garnalen
100g Hollandse garnalen
2el mayonaise (wij gebruiken Ton’s mayonaise)
1el cocktailsaus
zout en versgemalen zwarte peper
verse bieslook, naar smaak

1 kilo wijting, als filet door visboer schoongemaakt

Aardappelsalade met Hollandse garnalen

Zet een grote pan gezouten water op en kook daar de aardappeltjes in 10 minuten in beetgaar. De laatste 5 minuten mag ook de knolselderij erbij. In de tussentijd snijd je alle andere ingrediënten en meng je die in een grote schaal met de mayo en cocktailsaus. Daar gaan de uitgelekte aardappel en knolselderij bij. Doordat die warm er bij gaan nemen ze lekker alle smaken tot zich.

Makkelijke maaltijd met garnalen

Tot slot, naar smaak, fijngesneden bieslook erdoor en de garnaaltjes en je aardappelsalade is klaar! Wij aten deze salade met gebakken wijting. Een heel betaalbaar witvisje dat je letterlijk in minuten in een hete pan gebakken hebt. Maar je kunt de aardappelsalade ook prima als lunchgerecht of makkelijke maaltijd serveren.

Gepubliceerd op 4 januari 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
25 augustus 2024
Burgers bbq
 
Burgers van de BBQ

Maak van een eenvoudige burger van de barbecue een gourmet BBQ burger. Ik geef je mijn favo recept uit BBQ tijd
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!