Aardappelsalade met zeekraal & Hollandse garnalen



Een bijzondere aardappel zoals deze zilte Texelse vraagt om een bijzonder gerecht. En gek genoeg horen alle ingrediënten wat mij betreft enorm bij elkaar, juist omdat ze ook uit de zee komen.

Maak deze salade eens in het weekend als lunch, in plaats van een boterham. Maar het is ook een prima lichte avondmaaltijd. Je zult verrast zijn door de smaak!

Aardappelsalade hollandse garnaal.jpg

Voor 4 personen (als lichte avondmaaltijd)

500g (zilte Texelse) aardappels, met schil maar goed schoongeboend en in stukjes
300g (netto) knolselderij, schoongemaakt en in blokjes van 1 cm
3 lenteuitjes, in dunne ringetjes
6 cornichons (mini augurkjes), in dunne plakjes
1 Elstar appel, in kleine blokjes
50-100g zeekraal
50g IJslandse garnalen
100g Hollandse garnalen
2el mayonaise (wij gebruiken Ton’s mayonaise)
1el cocktailsaus
zout en versgemalen zwarte peper
verse bieslook, naar smaak

1 kilo wijting, als filet door visboer schoongemaakt

Aardappelsalade met Hollandse garnalen

Zet een grote pan gezouten water op en kook daar de aardappeltjes in 10 minuten in beetgaar. De laatste 5 minuten mag ook de knolselderij erbij. In de tussentijd snijd je alle andere ingrediënten en meng je die in een grote schaal met de mayo en cocktailsaus. Daar gaan de uitgelekte aardappel en knolselderij bij. Doordat die warm er bij gaan nemen ze lekker alle smaken tot zich.

Makkelijke maaltijd met garnalen

Tot slot, naar smaak, fijngesneden bieslook erdoor en de garnaaltjes en je aardappelsalade is klaar! Wij aten deze salade met gebakken wijting. Een heel betaalbaar witvisje dat je letterlijk in minuten in een hete pan gebakken hebt. Maar je kunt de aardappelsalade ook prima als lunchgerecht of makkelijke maaltijd serveren.

Gepubliceerd op 4 januari 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!