Aardappelsalade met zeekraal & Hollandse garnalen



Een bijzondere aardappel zoals deze zilte Texelse vraagt om een bijzonder gerecht. En gek genoeg horen alle ingrediënten wat mij betreft enorm bij elkaar, juist omdat ze ook uit de zee komen.

Maak deze salade eens in het weekend als lunch, in plaats van een boterham. Maar het is ook een prima lichte avondmaaltijd. Je zult verrast zijn door de smaak!

Aardappelsalade hollandse garnaal.jpg

Voor 4 personen (als lichte avondmaaltijd)

500g (zilte Texelse) aardappels, met schil maar goed schoongeboend en in stukjes
300g (netto) knolselderij, schoongemaakt en in blokjes van 1 cm
3 lenteuitjes, in dunne ringetjes
6 cornichons (mini augurkjes), in dunne plakjes
1 Elstar appel, in kleine blokjes
50-100g zeekraal
50g IJslandse garnalen
100g Hollandse garnalen
2el mayonaise (wij gebruiken Ton’s mayonaise)
1el cocktailsaus
zout en versgemalen zwarte peper
verse bieslook, naar smaak

1 kilo wijting, als filet door visboer schoongemaakt

Aardappelsalade met Hollandse garnalen

Zet een grote pan gezouten water op en kook daar de aardappeltjes in 10 minuten in beetgaar. De laatste 5 minuten mag ook de knolselderij erbij. In de tussentijd snijd je alle andere ingrediënten en meng je die in een grote schaal met de mayo en cocktailsaus. Daar gaan de uitgelekte aardappel en knolselderij bij. Doordat die warm er bij gaan nemen ze lekker alle smaken tot zich.

Makkelijke maaltijd met garnalen

Tot slot, naar smaak, fijngesneden bieslook erdoor en de garnaaltjes en je aardappelsalade is klaar! Wij aten deze salade met gebakken wijting. Een heel betaalbaar witvisje dat je letterlijk in minuten in een hete pan gebakken hebt. Maar je kunt de aardappelsalade ook prima als lunchgerecht of makkelijke maaltijd serveren.

Gepubliceerd op 4 januari 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!