Aardappelsalade met zeekraal & Hollandse garnalen
Een bijzondere aardappel zoals deze zilte Texelse vraagt om een bijzonder gerecht. En gek genoeg horen alle ingrediënten wat mij betreft enorm bij elkaar, juist omdat ze ook uit de zee komen.
Maak deze salade eens in het weekend als lunch, in plaats van een boterham. Maar het is ook een prima lichte avondmaaltijd. Je zult verrast zijn door de smaak!
Voor 4 personen (als lichte avondmaaltijd)
500g (zilte Texelse) aardappels, met schil maar goed schoongeboend en in stukjes
300g (netto) knolselderij, schoongemaakt en in blokjes van 1 cm
3 lenteuitjes, in dunne ringetjes
6 cornichons (mini augurkjes), in dunne plakjes
1 Elstar appel, in kleine blokjes
50-100g zeekraal
50g IJslandse garnalen
100g Hollandse garnalen
2el mayonaise (wij gebruiken Ton’s mayonaise)
1el cocktailsaus
zout en versgemalen zwarte peper
verse bieslook, naar smaak
1 kilo wijting, als filet door visboer schoongemaakt
Aardappelsalade met Hollandse garnalen
Zet een grote pan gezouten water op en kook daar de aardappeltjes in 10 minuten in beetgaar. De laatste 5 minuten mag ook de knolselderij erbij. In de tussentijd snijd je alle andere ingrediënten en meng je die in een grote schaal met de mayo en cocktailsaus. Daar gaan de uitgelekte aardappel en knolselderij bij. Doordat die warm er bij gaan nemen ze lekker alle smaken tot zich.
Makkelijke maaltijd met garnalen
Tot slot, naar smaak, fijngesneden bieslook erdoor en de garnaaltjes en je aardappelsalade is klaar! Wij aten deze salade met gebakken wijting. Een heel betaalbaar witvisje dat je letterlijk in minuten in een hete pan gebakken hebt. Maar je kunt de aardappelsalade ook prima als lunchgerecht of makkelijke maaltijd serveren.
Gepubliceerd op 4 januari 2015