Aardappelsalade met zeekraal & Hollandse garnalen



Een bijzondere aardappel zoals deze zilte Texelse vraagt om een bijzonder gerecht. En gek genoeg horen alle ingrediënten wat mij betreft enorm bij elkaar, juist omdat ze ook uit de zee komen.

Maak deze salade eens in het weekend als lunch, in plaats van een boterham. Maar het is ook een prima lichte avondmaaltijd. Je zult verrast zijn door de smaak!

Aardappelsalade hollandse garnaal.jpg

Voor 4 personen (als lichte avondmaaltijd)

500g (zilte Texelse) aardappels, met schil maar goed schoongeboend en in stukjes
300g (netto) knolselderij, schoongemaakt en in blokjes van 1 cm
3 lenteuitjes, in dunne ringetjes
6 cornichons (mini augurkjes), in dunne plakjes
1 Elstar appel, in kleine blokjes
50-100g zeekraal
50g IJslandse garnalen
100g Hollandse garnalen
2el mayonaise (wij gebruiken Ton’s mayonaise)
1el cocktailsaus
zout en versgemalen zwarte peper
verse bieslook, naar smaak

1 kilo wijting, als filet door visboer schoongemaakt

Aardappelsalade met Hollandse garnalen

Zet een grote pan gezouten water op en kook daar de aardappeltjes in 10 minuten in beetgaar. De laatste 5 minuten mag ook de knolselderij erbij. In de tussentijd snijd je alle andere ingrediënten en meng je die in een grote schaal met de mayo en cocktailsaus. Daar gaan de uitgelekte aardappel en knolselderij bij. Doordat die warm er bij gaan nemen ze lekker alle smaken tot zich.

Makkelijke maaltijd met garnalen

Tot slot, naar smaak, fijngesneden bieslook erdoor en de garnaaltjes en je aardappelsalade is klaar! Wij aten deze salade met gebakken wijting. Een heel betaalbaar witvisje dat je letterlijk in minuten in een hete pan gebakken hebt. Maar je kunt de aardappelsalade ook prima als lunchgerecht of makkelijke maaltijd serveren.

Gepubliceerd op 4 januari 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.