Smulpaapje kookt! – Aardappelsalade met Hollandse garnalen



Met dit gerecht wil je het liefst op stap. Naar het strand, picknicken in het park of gewoon lekker thuis bij de barbecue of als zomers lunchgerecht.

Hoe langer het staat, hoe intenser de smaken. Maak ‘dus lekker de avond van te voren. Hou je niet van garnalen, vervang die dan bijvoorbeeld door wat (gerookte) zalm.

Aardappelsalademetgarnaal

Wat heb je nodig

6 á 8 aardappels, geschild en in blokjes
1 appel, in blokjes
6 cornichon augurkjes, grofgehakt
2el verse dille, fijngehakt
2el verse bieslook, fijngehakt
Zout & peper
3el citroenmayonaise
1el chipotle ketchup, verkrijgbaar bij Foodelicious (of gebruik gewone, maar die is minder pittig)
Hollandse garnalen, 2 á 3 eetlepels (meer mag natuurlijk altijd)

Snelle aardappelsalade

Doordat je de aardappels al van tevoren in blokjes snijdt hoef je ze maar kort te koken, maximaal 5 minuten. Dan zijn ze wel gaar, maar hebben ze nog een beetje ‘bite’. Giet ze daarna af, koud afspoelen en in het vergiet laten uitlekken en uitstomen.

Smaakmakers voor de salade

Snijd in de tussentijd de appel in blokjes, de augurkjes grof en hak de kruiden. Doe de mayonaise en ketchup bij de nog warme aardappels en roer goed door. Dan de kruiden erbij en goed mengen. Als laatste de augurk en appel. Breng op smaak met zout en peper. Pas als je de aardappelsalade serveert doe je de garnalen erbij. Anders kneuzen die teveel bij het omroeren.

Zet de afgekoelde salade, afgedekt, in de koelkast en laat staan totdat je klaar bent om aan tafel te gaan.

Gepubliceerd op 17 juni 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.