Smulpaapje kookt! – Aardappelsalade met Hollandse garnalen

Met dit gerecht wil je het liefst op stap. Naar het strand, picknicken in het park of gewoon lekker thuis bij de barbecue of als zomers lunchgerecht.
Hoe langer het staat, hoe intenser de smaken. Maak ‘dus lekker de avond van te voren. Hou je niet van garnalen, vervang die dan bijvoorbeeld door wat (gerookte) zalm.
Wat heb je nodig
6 á 8 aardappels, geschild en in blokjes
1 appel, in blokjes
6 cornichon augurkjes, grofgehakt
2el verse dille, fijngehakt
2el verse bieslook, fijngehakt
Zout & peper
3el citroenmayonaise
1el chipotle ketchup, verkrijgbaar bij Foodelicious (of gebruik gewone, maar die is minder pittig)
Hollandse garnalen, 2 á 3 eetlepels (meer mag natuurlijk altijd)
Snelle aardappelsalade
Doordat je de aardappels al van tevoren in blokjes snijdt hoef je ze maar kort te koken, maximaal 5 minuten. Dan zijn ze wel gaar, maar hebben ze nog een beetje ‘bite’. Giet ze daarna af, koud afspoelen en in het vergiet laten uitlekken en uitstomen.
Smaakmakers voor de salade
Snijd in de tussentijd de appel in blokjes, de augurkjes grof en hak de kruiden. Doe de mayonaise en ketchup bij de nog warme aardappels en roer goed door. Dan de kruiden erbij en goed mengen. Als laatste de augurk en appel. Breng op smaak met zout en peper. Pas als je de aardappelsalade serveert doe je de garnalen erbij. Anders kneuzen die teveel bij het omroeren.
Zet de afgekoelde salade, afgedekt, in de koelkast en laat staan totdat je klaar bent om aan tafel te gaan.
Gepubliceerd op 17 juni 2014