Aardappel, maar dan anders & Dorade uit de oven



Ken je ze nog? Die potten met saus, bedoeld om je aardappel op te piepen? Drie keer raden wat ik daar van vind? Hoef je niet naar te raden hé?

Want aardappel is lekker genoeg van zichzelf, maar kun je met een paar andere, vérse ingredienten prima anders en gepimpt eten. Kijk maar eens naar dit recept!

Voor 2 personen, als bijgerecht

1 ui, dunne plakjes
½ courgette, dunne plakjes
1 grote aardappel, dunne plakjes
2 tomaten, plakken
1 ½ tl siciliaanse kruiden, verkrijgbaar bij Foodelicious
1 ½ tl olijfolie
optioneel: geraspte kaas, naar keuze

Ingevette ovenschaal. Oven voorverwarmen op 175C (hetelucht)

Aardappel uit de oven

Snijd alle groente (goed schoongemaakt/geborsteld) in dezelfde dikte. Je wilt plakjes van ongeveer een ½ centimeter, zodat ze gelijktijdig garen. De tomaat kan in iets dikkere plakken. Maak daar nu stapeltjes van en leg die in de ingevette ovenschaal. Bestrooi met de kruiden en olijfolie. Als je wilt kan er ook nog wat geraspte kaas over heen, maar dat hoeft niet.

Power to the Pieper

Zet de ovenschotel 30-40 minuten in de oven, tot de groente gaar en lekker geroosterd is. Wij aten dit gerecht met een Dorade uit de oven. Die je heel makkelijk maakt door de hele vis (schoongemaakt door de visboer) te vullen met wat citroen en bladpeterselie, te besprenkelen met wat olie en 20 minuten in de oven mee te bakken.

Gepubliceerd op 25 februari 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.