Aardappel, maar dan anders & Dorade uit de oven



Ken je ze nog? Die potten met saus, bedoeld om je aardappel op te piepen? Drie keer raden wat ik daar van vind? Hoef je niet naar te raden hé?

Want aardappel is lekker genoeg van zichzelf, maar kun je met een paar andere, vérse ingredienten prima anders en gepimpt eten. Kijk maar eens naar dit recept!

Voor 2 personen, als bijgerecht

1 ui, dunne plakjes
½ courgette, dunne plakjes
1 grote aardappel, dunne plakjes
2 tomaten, plakken
1 ½ tl siciliaanse kruiden, verkrijgbaar bij Foodelicious
1 ½ tl olijfolie
optioneel: geraspte kaas, naar keuze

Ingevette ovenschaal. Oven voorverwarmen op 175C (hetelucht)

Aardappel uit de oven

Snijd alle groente (goed schoongemaakt/geborsteld) in dezelfde dikte. Je wilt plakjes van ongeveer een ½ centimeter, zodat ze gelijktijdig garen. De tomaat kan in iets dikkere plakken. Maak daar nu stapeltjes van en leg die in de ingevette ovenschaal. Bestrooi met de kruiden en olijfolie. Als je wilt kan er ook nog wat geraspte kaas over heen, maar dat hoeft niet.

Power to the Pieper

Zet de ovenschotel 30-40 minuten in de oven, tot de groente gaar en lekker geroosterd is. Wij aten dit gerecht met een Dorade uit de oven. Die je heel makkelijk maakt door de hele vis (schoongemaakt door de visboer) te vullen met wat citroen en bladpeterselie, te besprenkelen met wat olie en 20 minuten in de oven mee te bakken.

Gepubliceerd op 25 februari 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.