Zoete sushi (traktatie)



Dit is echt ultiem finger food voor kinderen, zoete sushi met fruit. Leuk als traktatie, maar als borrelhapje ook niet te versmaden. Varieer er rustig op los met het soort fruit dat je gebruikt. Hoe meer kleuren des te beter.

Begin wel op tijd, want dit recept heeft wel wat wachttijd. Maar het is het wachten meer dan waard!


foto: Rinze Vegelien

Voor ongeveer 24 stuks

250g sushi rijst
330ml water
60g suiker
120ml ongezoete kokosmelk
Fruit naar keuze

Zo maak je de zoete sushi

Was de rijst 2 á 3 keer in een vergiet, met koud water. Doe de afgemeten hoeveelheid water in een pannetje en doe daar de rijst bij. Breng aan de kook en laat, met een deksel erop, 10 minuten op zacht vuur pruttelen tot al het water is opgenomen door de rijst. Van het vuur af zeker 10-15 minuten laten afkoelen, het blijft ook dan nog opzwellen en wordt kleverig naarmate het afkoelt. Precies wat je nodig hebt voor goede sushi rijst!

Verwarm de kokosmelk en de suiker op een laag vuur en roer tot alle suiker is opgenomen. Dat mag bij de afgekoelde rijst en laat het daarna weer staan tot alle melk is opgezogen door de rijst.

Geduld is een schone zaak

Een ovenschaal van 20x15cm bedek je met huishoudfolie. Zorg dat de stukken folie de schaal overlappen. Daarmee haal je straks de rijst makkelijk uit de schaal. Verspreid de rijst evenredig in de schaal en druk het goed aan met een lepel. Laat dit minstens 2-3 uur in de koelkast staan. Als je de rijst er daarna uit haalt voelt ‘ie stevig en kun je er makkelijk blokjes van snijden.

Leuke traktatie voor kinderen

Gebruik een scherp mes, dat je even onder de kraan vochtig hebt gemaakt, om gelijke rechthoekjes te snijden. Leg daar mooi de verschillende soorten fruit op. Presenteer op een mooie schaal, natuurlijk met stokjes! Wil je er nog een dipsausje bij, pureer dan wat fruit van je keuze of misschien zelfs wel wat gesmolten chocola!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 mei 2020
bokkenpootjes
 
Bokkenpootjes

Bokkenpootjes zijn een super klassiek Nederlands koekje. Maar vandaag hijsen we dit bokkenpootjes recept in een modern jasje.
25 mei 2020
curry vegetarisch
 
Vegetarische curry met kikkererwten

Een super makkelijk recept voor een vegetarische Korma curry, waar je eigenlijk al je restjes groente in kunt verwerken. In een half uur op tafel!
25 mei 2020
rabarbertiramisu
 
rabarber tiramisu met aardbeien

Ik kon het niet laten om dit jaar toch nog een nieuw rabarberrecept te maken; rabarber tiramisu mét aardbeien. En ook nog eens alcoholvrij!
22 mei 2020
Lamsköfte wellington
 
Lamskofte wellington

Of de naam Lamskofte wellington het gerecht eer aan doet weet ik niet, dat je dit recept voor lamsköfte wilt maken weet ik dan weer wél zeker!
19 mei 2020
 
Marmercake met chocolade & banaan uit Home Made Basics

Het perfecte huwelijk tussen hazelnotenchocoladepasta en rijpe bananen in deze heerlijke marmercake.
19 mei 2020
risotto raapstelen
 
Risotto met raapstelen & Hollandse garnalen

Een romige risotto met frisgroene raapstelen en als finishing touch die heerlijke Hollandse garnalen. Yum!