Smulpaapje kookt! – Zoete bieslookkip



Maple syrup, wat een prachtig natuurproduct is het toch ook. En je kunt er meer mee dan over American pancakes gieten (alhoewel dat ook een geweldige manier van gebruiken blijft).

Maar wat dacht je er van om er een marinade mee te maken? Kip wordt hier een tikkeltje zoet van, maar door de andere ingrediënten wordt het niet té zoet. Het proberen waard!

Voor 4 personen

6 kippendijen
3el Maple Syrup, probeer de B-grade te krijgen die heeft lekker veel smaak
sap van 1 limoen
2 tenen knoflook, geraspt of fijngehakt
bosje bieslook, fijngesneden
zout & peper

Marinade voor kip

Het is zo simpel als het klinkt. Je mengt alle ingrediënten in een kom en legt daar de kip in.  Haal die er een paar keer goed doorheen, zodat het mengsel overal zit en laat de kip dan met rust. Hoe lang? Zo lang je wilt. Hoe langer hij in de marinade ligt, de te meer trekt de smaak in de kip. Maar een uurtje of twee heeft ook al prima effect.

Zoete bieslookkip in tien minuten

Daarna is het een kwestie van in een hete gril- of koekepan de kip in een minuut of tien gaar te bakken. Je kunt ook om en om aanbakken en dan nog in een hete oven schuiven met de rest van de marinade. Serveer met je favoriete bijgerechten.

Meer kipgerechten?

Op zoek naar nog meer inspiratie om lekker met kip te koken? Kijk dan ook eens hier!

Gepubliceerd op 16 juni 2014


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
2 juli 2020
 
Twee weken zonder gas op Curaçao, hoe kook je dan?

Nee, we zijn niet aan het verbouwen. Toch hadden wij ruim twee weken in ons huis op Curaçao geen gas. Maar hoe kook je dan?
2 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 27

Een weekmenu brengt als het goed is rust in huis. Weten wat je gaat eten, geen eten hoeven weggooien, maar vooral lekker en snel aan tafel met het hele gezin. Dit eten we deze week.
30 juni 2020
restjes mosselen gebruiken
 
Spaanse mosselsoep met chorizo

Wat je doet met restjes mosselen? Deze soep maken natuurlijk. Want met het rokerige van chorizo geef je deze mosselsoep net die extra kick.
29 juni 2020
focaccia recept
 
Focaccia met olijf & zongedroogde tomaat

Hét recept voor Italiaanse focaccia met olijf en zongedroogde tomaat. Ik leg je ook uit hoe het deeg (met en zonder stoomoven) nooit kan mislukken.
25 juni 2020
couscousbowl
 
Smulpaapje weekmenu – week 26

Niet meer hoeven nadenken wat je eet, of je nu op zoek bent naar vis, vlees of vega. Dit staat er deze week op het menu.
22 juni 2020
 
Angel food cake met aardbeien

Angel cake is zo’n taart die je gewoon een keer gemaakt moet hebben. Een super luchtige taart op basis van eiwit. Dit is hoe je ‘m maakt.