Smulpaapje kookt! – Yoghurtmunt saus
Het BBQ seizoen staat voor de deur. En de kans dat je dan een kant en klare saus uit de schappen grijpt is groot. Doen wij ook nog wel eens. Maar natuurlijk is het, als altijd, veel lekkerder om ook je sausjes zelf te maken.
Met deze is dan wel weer het risico dat je het hele bakje al met brood opeet. Want zó lekker is ‘ie!
Wat heb je nodig
Ongeveer 250g dikke yoghurt (griekse of turkse yoghurt bijvoorkeur)
1 teentje knoflook, geraspt of fijngehakt
blaadjes munt van ongeveer 4 flinke takken, fijngehakt
1 sjalotje, fijngehakt
citroensap, naar smaak
zout & peper
Super snelle sausjes
Eigenlijk is dit sneller gemaakt dan naar de winkel lopen om sausjes te kopen. Want als je alles gehakt hebt is het een kwestie van bij elkaar, goed roeren en proeven en klaar ben je. Wil je ‘m iets zuurder dan wat extra citroensap. Diepere knoflooksmaak, doe er gerust twee teentjes in. En als je ‘m even van te voren maakt worden de smaken naar verloop van tijd nóg intenser.
Lekker om (turks) brood in te dippen. Te serveren bij vlees van de BBQ en zelfs bij gewoon een stukje vlees of vis uit de pan!
Gepubliceerd op 31 maart 2014