Smulpaapje kookt! – Yoghurtmunt saus



Het BBQ seizoen staat voor de deur. En de kans dat je dan een kant en klare saus uit de schappen grijpt is groot. Doen wij ook nog wel eens. Maar natuurlijk is het, als altijd, veel lekkerder om ook je sausjes zelf te maken.

Met deze is dan wel weer het risico dat je het hele bakje al met brood opeet. Want zó lekker is ‘ie!

Wat heb je nodig

Ongeveer 250g dikke yoghurt (griekse of turkse yoghurt bijvoorkeur)
1 teentje knoflook, geraspt of fijngehakt
blaadjes munt van ongeveer 4 flinke takken, fijngehakt
1 sjalotje, fijngehakt
citroensap, naar smaak
zout & peper

Super snelle sausjes

Eigenlijk is dit sneller gemaakt dan naar de winkel lopen om sausjes te kopen. Want als je alles gehakt hebt is het een kwestie van bij elkaar, goed roeren en proeven en klaar ben je. Wil je ‘m iets zuurder dan wat extra citroensap. Diepere knoflooksmaak, doe er gerust twee teentjes in. En als je ‘m even van te voren maakt worden de smaken naar verloop van tijd nóg intenser.

Lekker om (turks) brood in te dippen. Te serveren bij vlees van de BBQ en zelfs bij gewoon een stukje vlees of vis uit de pan!

Gepubliceerd op 31 maart 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!