Smulpaapje kookt! – Yoghurtmunt saus



Het BBQ seizoen staat voor de deur. En de kans dat je dan een kant en klare saus uit de schappen grijpt is groot. Doen wij ook nog wel eens. Maar natuurlijk is het, als altijd, veel lekkerder om ook je sausjes zelf te maken.

Met deze is dan wel weer het risico dat je het hele bakje al met brood opeet. Want zó lekker is ‘ie!

Wat heb je nodig

Ongeveer 250g dikke yoghurt (griekse of turkse yoghurt bijvoorkeur)
1 teentje knoflook, geraspt of fijngehakt
blaadjes munt van ongeveer 4 flinke takken, fijngehakt
1 sjalotje, fijngehakt
citroensap, naar smaak
zout & peper

Super snelle sausjes

Eigenlijk is dit sneller gemaakt dan naar de winkel lopen om sausjes te kopen. Want als je alles gehakt hebt is het een kwestie van bij elkaar, goed roeren en proeven en klaar ben je. Wil je ‘m iets zuurder dan wat extra citroensap. Diepere knoflooksmaak, doe er gerust twee teentjes in. En als je ‘m even van te voren maakt worden de smaken naar verloop van tijd nóg intenser.

Lekker om (turks) brood in te dippen. Te serveren bij vlees van de BBQ en zelfs bij gewoon een stukje vlees of vis uit de pan!

Gepubliceerd op 31 maart 2014


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 september 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 38

Geen idee wat je wilt eten de komende week? In dit weekmenu weer volop recepten voor een week lang lekker en snel aan tafel.
16 september 2020
muffins
 
Pumpkin spice muffins met coffee swirl

Het is een hele mond vol, maar dat zit je mond straks ook want deze pumpkin spice muffins met een swirl van roomkaas en koffie wil je écht maken!
15 september 2020
pumpkinpiespice web2.jpg
 
Zo maak je zelf pumpkin pie spices

Net als in Amerika aan de slag met pumpkin pie spice? Met dit recept voor pumpkin pie spices maak je dit aromatische kruidenmengsel zelf!
14 september 2020
 
Loaded nacho’s

Uit Borreltijd komen deze loaded nacho's, waarbij we een maaltijd hebben omgetoverd tot een borrelhapje. Family proof!
14 september 2020
 
Onion Bhaji

In Borreltijd staat een onion bhaji. Een Indiase uienbeignet, die ik graag eet als we in Engeland zijn. Ik toverde 'm om tot heerlijk borrelhapje.
13 september 2020
 
Groene groentesoep met broccoli & erwtjes

In deze groentesoep zitten héél veel groene groente. Meer dan 750 gram groente gaat er in deze heerlijke groene soep met broccoli en erwtjes.