Smulpaapje kookt! – Vanillepannacotta met zomerfruit



Je hebt er maar een kwartiertje werk aan, maar het resultaat zou zelfs in een restaurant niet misstaan. Wil je de blits maken dan is dit recept voor jou! Door het gebruik van de karnemelk heb je een friszure tegenhanger van de room en suiker.

Welk fruit je gebruikt is aan jou, varieer er lustig op los!

Voor 8 personen

250ml slagroom
100g suiker
4el honing
1 vanillestokje, opengesneden en zaadjes eruit geschraapt
3 blaadjes gelatine, geweekt in koud water
250ml slagroom, lobbig geklopt
500ml karnemelk

Aardbeien & blauwe bessen (doosje van beide)

Pannacotta

Verwarm in een pannetje de room, suiker, honing en vanille (zowel de zaadjes als het stokje) zodat de honing en suiker oplossen. Laat het niet koken! Knijp de blaadjes gelatine uit en doe die bij het roommengsel. Roer tot ze zijn opgelost en de room is afgekoeld. Je moet een vinger er in kunnen houden zonder je te verbranden!

Lobbige room

In de tussentijd klop je de slagroom lobbig, dat wil zeggen dat ‘ie niet helemaal stijf hoeft te zijn. De pieken vallen om, op het moment dat je de mixer eruit haalt. Als de room goed genoeg is afgekoeld roer je de slagroom er door. Daarna giet je beetje bij beetje de karnemelk erdoor, terwijl je mengt.

Pannacotta als dessert

Giet dit alles nu in mooie glazen, tot ongeveer 2/3 vol en zet dit minstens 4 uur in de koelkast om op te stijven. Als je de pannacotta wilt serveren pureer je de aardbeien, dit verdeel je over de bovenkant. Met de blauwe bessen garneer je het dessert vervolgens. Smullen maar!

 

Gepubliceerd op 15 mei 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.