Smulpaapje kookt! – Vanillepannacotta met zomerfruit



Je hebt er maar een kwartiertje werk aan, maar het resultaat zou zelfs in een restaurant niet misstaan. Wil je de blits maken dan is dit recept voor jou! Door het gebruik van de karnemelk heb je een friszure tegenhanger van de room en suiker.

Welk fruit je gebruikt is aan jou, varieer er lustig op los!

Voor 8 personen

250ml slagroom
100g suiker
4el honing
1 vanillestokje, opengesneden en zaadjes eruit geschraapt
3 blaadjes gelatine, geweekt in koud water
250ml slagroom, lobbig geklopt
500ml karnemelk

Aardbeien & blauwe bessen (doosje van beide)

Pannacotta

Verwarm in een pannetje de room, suiker, honing en vanille (zowel de zaadjes als het stokje) zodat de honing en suiker oplossen. Laat het niet koken! Knijp de blaadjes gelatine uit en doe die bij het roommengsel. Roer tot ze zijn opgelost en de room is afgekoeld. Je moet een vinger er in kunnen houden zonder je te verbranden!

Lobbige room

In de tussentijd klop je de slagroom lobbig, dat wil zeggen dat ‘ie niet helemaal stijf hoeft te zijn. De pieken vallen om, op het moment dat je de mixer eruit haalt. Als de room goed genoeg is afgekoeld roer je de slagroom er door. Daarna giet je beetje bij beetje de karnemelk erdoor, terwijl je mengt.

Pannacotta als dessert

Giet dit alles nu in mooie glazen, tot ongeveer 2/3 vol en zet dit minstens 4 uur in de koelkast om op te stijven. Als je de pannacotta wilt serveren pureer je de aardbeien, dit verdeel je over de bovenkant. Met de blauwe bessen garneer je het dessert vervolgens. Smullen maar!

 

Gepubliceerd op 15 mei 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.