Smulpaapje kookt! – Surf & Turf salade



Vis & vlees. Het is een niet alledaagse combi, maar hij is oh zo lekker. Er is een prachtige naam voor deze combinatie van vlees & vis; surf & turf. Water en aarde.

Zeker met mooie dagen, als je niet teveel gedoe wilt hebben met het eten is dit een rijke, goedgevulde salade waar voor ieder wel iets lekkers in te vinden valt.

 

Voor 2 personen als maaltijdsalade, of
Voor 4 personen als voorgerecht

250 grote garnalen (voorgekookt)
1 teen knoflook, grof gesneden
1el olie
100g lange repen bacon, krokant gebakken
6 kropjes little gem, dunne reepjes
2 eieren (maat L), hard gekookt
200g cherrytomaatjes, gehalveerd
1 blikje mais (300g), uitgelekt
1 rijpe avocado, in blokjes

Dressing:

2el yoghurt (ik gebruikte halfvolle)
1el citroenmayonaise (DL)
1el Mangoazijn (Foodelicious)
zout & peper

Knoflookgarnalen

Ondanks dat de meeste garnalen al zijn voorgekookt geef je ze wat extra smaak door ze kort te bakken in knoflookolie. Die olie krijg je door een eetlepel milde olie te warm te laten worden in een pan. Bak de knoflook zachtjes in de warme olie, niet laten verkleuren. Het moet alleen smaak afgeven. Na 5 minuten gaan de garnalen erbij, die je alleen even kort laat meewarmen.

Surf & Turf salade

Terwijl de garnalen bakken maak je de rest van de salade klaar. Je kunt er voor kiezen, als je het als voorgerecht serveert (of van de zomer wilt meenemen naar een picknick) om het in losse potjes laagje voor laagje op te bouwen (zoals op de foto). De onderste laag is sla, daarop de mais, tomaatjes, avocado, ei en garnalen. En tussendoor wat van stukjes bacon. De dressing giet je er dan aan tafel (of het strand/park, etcetera) als laatste er over heen.

Maar natuurlijk kun je ook alles in een grote mooie schaal door elkaar opdienen. Eet smakelijk!

Gepubliceerd op 10 juli 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.