Spinazietaartjes met ham



Kleine hartige taartjes met spinazie

Als je kleuter denkt dat ze ongemerkt de taartjes van je aanrecht kan snoepen weet je dat het goed zit. Serveer ze – lauwwarm of helemaal afgekoeld – als onderdeel van je brunch of lunch. Of pak ze in voor een (zomerse) picknick!

En wat er overblijft vries je in. Ideaal voor drukke doordeweekse dagen, als je geen idee hebt wat er nu weer in de lunchtrommel moet!

Voor 12 taartjes
175g spinazie
5 eieren
125ml crème fraiche
100g geraspte belegen kaas
125g hamreepjes
zout & peper
Muffinblik, goed ingevet met boter

Oven voorverwarmen op 175C

Spinazietaartjes met ham en ei

Begin met het roerbakken van de spinazie in een hete wok of pan met een klein drupje olie. De spinazie hoeft alleen maar te slinken, dus niet te lang. Laat de spinazie uitlekken in een zeef en druk met een lepel zoveel mogelijk vocht eruit. Snijd het daarna, met een goed scherp koksmes, zo fijn mogelijk. Knijp het dan nóg een keer, met je handen, helemaal uit tot echt bijna alle vocht eruit is.

Hartige taartjes voor de lunch (trommel)

In een grote kom klop je de eieren los met de creme fraiche. Roer er dan de kaas, hamreepjes en spinazie doorheen tot alles goed gemengd is. Schep nu met een lepel de holtes van je ingevette muffinblik in. Alle vocht dat je mogelijk morst daarna met keukenpapier van je bakblik afvegen, anders wordt het een grote smeerboel in de oven.

Ideaal lunchgerecht

Bak de taartjes 15-20 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze mooi goudbruin zijn. Laat ze daarna, in het blik even afkoelen en terugzakken voordat je ze eruit haalt. Dat eruit halen kan heel makkelijk door met de botte kant van een mes de ronding van de holtes te volgen. Daarna wip je ze er zo uit en kun je ze op een rooster verder laten afkoelen (of meteen opeten natuurlijk!)

Gepubliceerd op 3 april 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.