Slow roasted oventomaatjes
Deze Italiaanse tomaatjes zijn het ultieme slow food. Koop de lekkerste, zoetste tomaatjes die je vinden kunt en zet ze in de oven. Ga nu lekker cappuccino drinken. Lunch daarna met de ‘la familia’. Er is zelfs tijd voor een uitgebreid ‘aperitivo’. Want pas uren later hoef je weer naar deze tomaatjes om te kijken. Hoe ‘buonissimo’ is dat?
Wat heb je nodig?
Kilo mini pommodori, gehalveerd
Scheut olijfolie
Grote ovenschotel/bakplaat
Alle tijd van de wereld
Zacht gegaarde tomaatjes
Er is geen recept makkelijker dan dit. Want het enige dat je hoeft te doen is de oven aan te zetten op 75C en de tomaatjes in de ovenschaal/bakplaat te doen met een scheut lekkere olijfolie. Zet dit alles in de oven en na een uurtje of 6 – 8 (ja echt, dan pas) haal je ze uit de oven. Tussentijds mag je ze natuurlijk even omschudden, maar haal ze er niet uit. Het resultaat zijn de zoetste, lekkerste oventomaatjes die je ooit hebt geproefd.
Bewaar- en serveersuggesties
Kun je je beheersen en eet je niet alles in één keer op, doe de tomaatjes dan in een schone pot en giet er olijfolie overheen. Super lekker is om bijvoorbeeld de basilicumolie van Foodelicious te gebruiken. Maar ook gewone, extra vierge olijfolie kan prima.
Wij gebruikten de tomaatjes als topping op een pizza. Maar ook door de salade heen zijn ze fantastisch. En natuurlijk ook gewoon zo, uit het vuistje!
Gepubliceerd op 5 september 2014