Slow roasted oventomaatjes



Deze Italiaanse tomaatjes zijn het ultieme slow food. Koop de lekkerste, zoetste tomaatjes die je vinden kunt en zet ze in de oven. Ga nu lekker cappuccino drinken. Lunch daarna met de ‘la familia’. Er is zelfs tijd voor een uitgebreid ‘aperitivo’. Want pas uren later hoef je weer naar deze tomaatjes om te kijken. Hoe ‘buonissimo’ is dat?

Wat heb je nodig?

Kilo mini pommodori, gehalveerd
Scheut olijfolie
Grote ovenschotel/bakplaat
Alle tijd van de wereld

Zacht gegaarde tomaatjes

Er is geen recept makkelijker dan dit. Want het enige dat je hoeft te doen is de oven aan te zetten op 75C en de tomaatjes in de ovenschaal/bakplaat te doen met een scheut lekkere olijfolie. Zet dit alles in de oven en na een uurtje of 6 – 8 (ja echt, dan pas) haal je ze uit de oven. Tussentijds mag je ze natuurlijk even omschudden, maar haal ze er niet uit. Het resultaat zijn de zoetste, lekkerste oventomaatjes die je ooit hebt geproefd.

Bewaar- en serveersuggesties

Kun je je beheersen en eet je niet alles in één keer op, doe de tomaatjes dan in een schone pot en giet er olijfolie overheen. Super lekker is om bijvoorbeeld de basilicumolie van Foodelicious te gebruiken. Maar ook gewone, extra vierge olijfolie kan prima.

Wij gebruikten de tomaatjes als topping op een pizza. Maar ook door de salade heen zijn ze fantastisch. En natuurlijk ook gewoon zo, uit het vuistje!

Gepubliceerd op 5 september 2014


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 juli 2020
vega curry
 
Curry met aubergine en courgette

Deze geurige vegetarische curry met aubergine, courgette en tomaat staat in minder dan een half uur op tafel.
3 juli 2020
rabarber compote
 
Rabarber compote met aardbei

Dit is mogelijk het lekkerste recept dat ik heb voor rabarber compote. Met verse aardbeien erdoor, maar ook met een vleugje vanille en kaneel.
2 juli 2020
 
Twee weken zonder gas op Curaçao, hoe kook je dan?

Nee, we zijn niet aan het verbouwen. Toch hadden wij ruim twee weken in ons huis op Curaçao geen gas. Maar hoe kook je dan?
2 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 27

Een weekmenu brengt als het goed is rust in huis. Weten wat je gaat eten, geen eten hoeven weggooien, maar vooral lekker en snel aan tafel met het hele gezin. Dit eten we deze week.
30 juni 2020
restjes mosselen gebruiken
 
Spaanse mosselsoep met chorizo

Wat je doet met restjes mosselen? Deze soep maken natuurlijk. Want met het rokerige van chorizo geef je deze mosselsoep net die extra kick.
29 juni 2020
focaccia recept
 
Focaccia met olijf & zongedroogde tomaat

Hét recept voor Italiaanse focaccia met olijf en zongedroogde tomaat. Ik leg je ook uit hoe het deeg (met en zonder stoomoven) nooit kan mislukken.