Slow roasted oventomaatjes



Deze Italiaanse tomaatjes zijn het ultieme slow food. Koop de lekkerste, zoetste tomaatjes die je vinden kunt en zet ze in de oven. Ga nu lekker cappuccino drinken. Lunch daarna met de ‘la familia’. Er is zelfs tijd voor een uitgebreid ‘aperitivo’. Want pas uren later hoef je weer naar deze tomaatjes om te kijken. Hoe ‘buonissimo’ is dat?

Wat heb je nodig?

Kilo mini pommodori, gehalveerd
Scheut olijfolie
Grote ovenschotel/bakplaat
Alle tijd van de wereld

Zacht gegaarde tomaatjes

Er is geen recept makkelijker dan dit. Want het enige dat je hoeft te doen is de oven aan te zetten op 75C en de tomaatjes in de ovenschaal/bakplaat te doen met een scheut lekkere olijfolie. Zet dit alles in de oven en na een uurtje of 6 – 8 (ja echt, dan pas) haal je ze uit de oven. Tussentijds mag je ze natuurlijk even omschudden, maar haal ze er niet uit. Het resultaat zijn de zoetste, lekkerste oventomaatjes die je ooit hebt geproefd.

Bewaar- en serveersuggesties

Kun je je beheersen en eet je niet alles in één keer op, doe de tomaatjes dan in een schone pot en giet er olijfolie overheen. Super lekker is om bijvoorbeeld de basilicumolie van Foodelicious te gebruiken. Maar ook gewone, extra vierge olijfolie kan prima.

Wij gebruikten de tomaatjes als topping op een pizza. Maar ook door de salade heen zijn ze fantastisch. En natuurlijk ook gewoon zo, uit het vuistje!

Gepubliceerd op 5 september 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!
7 november 2022
zelf paté maken
 
Paté met pruimen

Zelf paté maken is zo veel simpeler dan je denkt. Deze paté met pruimen komt uit mijn boek Borreltijd en maak ik zelf nog met regelmaat.
2 november 2022
wortelsoep maken
 
Wortel & gembersoep

Wist jij dat wortels er in véél meer kleuren zijn dan alleen oranje. En dat je er met de toevoeging van wat gember een fantastisch lekkere soep mee maakt.
23 oktober 2022
 
Nationale boerenkooldag

De 24e oktober van het jaar is het nationale boerenkooldag. Een mooi moment om mijn 5 favoriete recepten met boerenkool op een rijtje te zetten.
19 oktober 2022
broccolirijst recept
 
Broccolirijst met snijbonen

Een makkelijk recept voor broccolirijst met snijbonen en paddenstoelen. Een perfecte snelle, gezonde maaltijd