Smulpaapje kookt! – Quinoasalade met bonen



Als je door Francesca Kookt getagd wordt om, op verzoek van Herman den Blijker, met een gerecht met bonen op de proppen te komen, dan ga je aan het werk. Zo simpel is dat. Want bonen zijn toch wel een van de meest onderschatte groente.

Terwijl ze zo lekker zijn, voedzaam én betaalbaar. Ik maakte een maaltijdsalade die wat wegheeft van een Griekse salade, maar dan nét met wat extra ingrediënten erin. Wil je meer weten over koken met bonen? Lees dan ook mijn review van Herman den Blijkers nieuwe boek ‘Herman over bonen

Voor 4-6 personen

½ krop Romaine sla, in reepjes
2 grote, rijpe tomaten, in blokjes
1 komkommer, in reepjes (zonder zaadlijst)
1 blik canellini bonen (á 310g), uitgelekt en afgespoeld
100g kalamata olijven
100g feta, verkruimeld
½ rode ui, in dunne ringetjes
3el frambozenazijn
3el extra vierge olijfolie
½ el gedroogde oregano
100g quinoa, gekookt

Maaltijdsalade met quinoa

Begin met de quinoa. Spoel die onder de kraan, in een zeef, even goed af en kook daarna volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar en laat afkoelen. In de tussentijd bereid je de andere ingrediënten voor en leg je die op een mooie grote schaal. Door het gebruik van de bonen voeg je lekker vezels toe, terwijl je toch erop let dat je niet mega veel extra calorieën toevoegt. Je zou in plaats van cannelini bonen ook bijvoorbeeld kikkererwten kunnen gebruiken.

Bonen erbij

Tot slot de quinoa er door scheppen en de salade op smaak maken met de azijn & olie en tot slot de gedroogde oregano. Proef of je nog extra zout of zwarte peper wilt toevoegen. Serveer als je de salade thuis eet met een lekker visje van de barbecue erbij. Zo simpel kan lekker zijn!

Gepubliceerd op 22 mei 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.
29 december 2022
snelle roerbak met spitskool
 
Super snelle roerbak met spitskool en champignons

Een super snelle roerbak met spitskool en champignons. Een heerlijk budgetrecept dat in no time klaar is. Super gezond én lekker
29 december 2022
borreltijd
 
Italiaans borrelhapje (sfoglia ripiena)

Gevuld bladerdeeg, op z’n Italiaans, maakt een waanzinnig lekker en makkelijk borrelhapje. Zéker als je truffelsalami gebruikt.