Smulpaapje kookt! – Pompoenpasta met spinazie



Hoewel ik thuis niet echt de handen op elkaar krijg voor pompoen is dit toch echt een super lekkere pasta. De pompoenblokjes snijd ik zodanig dat onze kleuter ze eruit kan vissen, want hoe vaak ze het ook proeft, zoete groente zijn aan haar niet besteed.

Gelukkig zijn er een hoop liefhebbers van pompoen en dus deel ik dit recept met jullie. Want in een half uur aan tafel, mét de smaak van de herfst op je bord. Ik word er (wel) blij van! 😉

Voor 4-6 personen

1 sjalotje, fijngesneden
1 teen knoflook, fijngehakt
4 saucijsjes +/- 350g
2el olie
1L groentebouillon
350g pasta
550g pompoenblokjes (ik gebruikte een flespompoen *)
350g spinazie
2el kruidenkaas (bijv Boursin)
zout & peper

Pasta met pompoen

Knijp het vlees als een soort balletjes uit de worstjes, het velletje gooi je weg. Verhit een grote pan met daarin de olie en fruit even zachtjes de sjalot en knoflook. Vuur omhoog en dan het worstvlees in de pan en in 5 minuten aanbakken. Haal dit uit de pan, zet even apart en doe dan de bouillon en pasta in de pan.

Eenpansmaaltijd met pasta

Breng aan de kook en laat, onder af en toe roeren, 8 minuutjes koken. Dan de pompoenblokjes erbij en nog 7-9 minuten koken. De pompoen is dan nét beetgaar. Nu de spinazie en roomkaas erbij, goed doorscheppen en nog 2 minuutjes garen, tot de spinazie opgenomen is.

Snelle pasta

Het vlees mag nu terug in de pan. Breng op smaak met peper en zout. Nog even goed warm laten worden en dan serveren met nog wat geraspte Parmezaanse kaas.

Meer pompoen

Met de andere helft van de pompoen kun je ook een hele lekkere hartige taart maken, dat recept deel ik binnenkort met je. Meer pompoenrecepten vind je hier.

Gepubliceerd op 10 oktober 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 september 2021
mini bloemkool burgers
 
Mini bloemkool burgers

Kleine vega burgers gemaakt van bloemkool en lekkere Italiaanse kruiden. Je nieuwe favoriete bloemkoolrecept en gegarandeerd kidsproof!
20 september 2021
vega curry
 
Weekmenu 2021 – week 38

Het weekmenu geeft je weer inspiratie voor doordeweekse maaltijden, waar het hele gezin van mee geniet. Of je nu voor vega, vis of vleesrecepten kiest.
20 september 2021
appeltaart recept met amandelspijs
 
Appeltaart met frangipane

Een klassieke appeltaartrecept met korstdeeg met een smeuïge frangipane op de bodem. Het is gewoon de lekkerste appeltaart die je kunt bedenken!
16 september 2021
ijs zonder ijsmachine
 
Bananen-aardbei ijs zonder ijsmachine

Toveren met restjes kun je wel aan Yvette van Boven overlaten. Geïnspireerd door haar Van Bovens Leftovers maakte ik er dit ijs mee.
14 september 2021
Zalm teriyaki bowl
 
Zalm teriyaki bowl

Er is niets lekkerder dan eten uit een kommetje. Deze zalm teriyaki bowl is daar geen uitzondering op. Zeker omdat je de teriyaki marinade zelf maakt.
13 september 2021
parelcouscous op Griekse wijze
 
Griekse parelcouscous met pigs in blankets

Een hele makkelijke maaltijd die ideaal is voor drukke dagen. Deze parelcouscous op Griekse wijze is in een handomdraai gemaakt.