Smulpaapje kookt! – Pompoenpasta met spinazie



Hoewel ik thuis niet echt de handen op elkaar krijg voor pompoen is dit toch echt een super lekkere pasta. De pompoenblokjes snijd ik zodanig dat onze kleuter ze eruit kan vissen, want hoe vaak ze het ook proeft, zoete groente zijn aan haar niet besteed.

Gelukkig zijn er een hoop liefhebbers van pompoen en dus deel ik dit recept met jullie. Want in een half uur aan tafel, mét de smaak van de herfst op je bord. Ik word er (wel) blij van! 😉

Voor 4-6 personen

1 sjalotje, fijngesneden
1 teen knoflook, fijngehakt
4 saucijsjes +/- 350g
2el olie
1L groentebouillon
350g pasta
550g pompoenblokjes (ik gebruikte een flespompoen *)
350g spinazie
2el kruidenkaas (bijv Boursin)
zout & peper

Pasta met pompoen

Knijp het vlees als een soort balletjes uit de worstjes, het velletje gooi je weg. Verhit een grote pan met daarin de olie en fruit even zachtjes de sjalot en knoflook. Vuur omhoog en dan het worstvlees in de pan en in 5 minuten aanbakken. Haal dit uit de pan, zet even apart en doe dan de bouillon en pasta in de pan.

Eenpansmaaltijd met pasta

Breng aan de kook en laat, onder af en toe roeren, 8 minuutjes koken. Dan de pompoenblokjes erbij en nog 7-9 minuten koken. De pompoen is dan nét beetgaar. Nu de spinazie en roomkaas erbij, goed doorscheppen en nog 2 minuutjes garen, tot de spinazie opgenomen is.

Snelle pasta

Het vlees mag nu terug in de pan. Breng op smaak met peper en zout. Nog even goed warm laten worden en dan serveren met nog wat geraspte Parmezaanse kaas.

Meer pompoen

Met de andere helft van de pompoen kun je ook een hele lekkere hartige taart maken, dat recept deel ik binnenkort met je. Meer pompoenrecepten vind je hier.

Gepubliceerd op 10 oktober 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!