Smulpaapje kookt! – Pitta pizza´s



Je hebt niet altijd zin of tijd om zelf je pizzadeeg te maken, maar met dit recept maak je toch in een handomdraai toch zelf pizza.

Beleg met restjes uit de koelkast, maak je eigen saus en je hebt een heerlijke én budgetvriendelijke verse pizza!

Voor 10 mini pizza´s

1 pakje grote pitta broodjes (5 stuks)
fles Suga (700g)
1 grote rode ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, gesnipperd
1 winterwortel, kleingesneden
1el Provençaalse kruiden
zout & peper

Om te beleggen

geraspte kaas
Mozzarella
Salami of ham
champignons
paprika
of wat je ook maar wil!

Saus voor op de pizza

Verhit in een hapjes pan een scheut neutrale olie en fruit hierin de ui, wortel en knoflook op halfhoog vuur een minuut of tien aan, tot ze lekker zacht zijn. Bestrooi met de kruiden en dan de fles Sugo erbij. Vuur iets hoger en alles een half uurtje laten pruttelen. De saus kookt dan in en wordt intenser van smaak. Je saus voor op de pizza is nu klaar.  Verwarm nu ook je oven voor op 200C

Pitta pizza

Snijd voorzichtig met een lang scherp mes de pitta broodjes in en doormidden. Klap op en leg op een ovenrooster of bakplaat. De bodem bedek je met je zelfgemaakte pizzasaus. En dan beleg je de pizza’s met wat je maar wilt. Net als gewone pizza’s. Afbakken doe je in de voorverwarmde oven, een minuut of 10 tot de kaas lekker is gesmolten en je pizza door en door warm is!

Gepubliceerd op 10 januari 2015


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
2 juli 2020
 
Twee weken zonder gas op Curaçao, hoe kook je dan?

Nee, we zijn niet aan het verbouwen. Toch hadden wij ruim twee weken in ons huis op Curaçao geen gas. Maar hoe kook je dan?
2 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 27

Een weekmenu brengt als het goed is rust in huis. Weten wat je gaat eten, geen eten hoeven weggooien, maar vooral lekker en snel aan tafel met het hele gezin. Dit eten we deze week.
30 juni 2020
restjes mosselen gebruiken
 
Spaanse mosselsoep met chorizo

Wat je doet met restjes mosselen? Deze soep maken natuurlijk. Want met het rokerige van chorizo geef je deze mosselsoep net die extra kick.
29 juni 2020
focaccia recept
 
Focaccia met olijf & zongedroogde tomaat

Hét recept voor Italiaanse focaccia met olijf en zongedroogde tomaat. Ik leg je ook uit hoe het deeg (met en zonder stoomoven) nooit kan mislukken.
25 juni 2020
couscousbowl
 
Smulpaapje weekmenu – week 26

Niet meer hoeven nadenken wat je eet, of je nu op zoek bent naar vis, vlees of vega. Dit staat er deze week op het menu.
22 juni 2020
 
Angel food cake met aardbeien

Angel cake is zo’n taart die je gewoon een keer gemaakt moet hebben. Een super luchtige taart op basis van eiwit. Dit is hoe je ‘m maakt.