Smulpaapje kookt! – Mediterrane kiprolletjes (uit de Vrolijke Tafel)



Ik ben fan van de manier van koken van Karin Luiten. Je las al dat de Vrolijke Tafel een boek is waar je ongelofelijk blij van wordt. Dat word je ook van dit recept.

Zo klaar, bomvol smaak en er komt geen pakje of zakje aan te pas. Succes gegarandeerd, ook op een doordeweekse tafel trouwens!

Voor 6 volwassen eters

(ik halveerde het gerecht, dat was genoeg voor 2 volwassenen en 2 kinderen)

Voor de marinade

½ bos peterselie (grote bos van de Turkse supermarkt)
1 sjalotje
1teen knoflook
sap van ½ citroen
2el lekkere olijfolie
zout & peper

Voor de kip

6 kippendijen (zonder bot)
150g pancetta (18 lange plakjes totaal)
250g mini tomaatjes
100g olijven
scheut lekker olie
verse tijm

Verder nodig: staafmixer, ovenschaal, oven voorverwarmen op 200C

Koken met Karin

Mix alle ingrediënten met een staafmixer (of blender) tot een dikke marinade, die qua textuur lijkt op pesto. Smeer de binnenkant van de kippendijen hiermee in, en rol die daarna dicht. Wikkel de kip om met pancetta. Ik legde per kip drie plakjes naast elkaar, en rolde ze daar in op. Maar ik ben dan ook erg fan van pancetta, dus minder mag ook 😉

Kip uit de oven

Leg de kiprolletjes in een ovenvaste schaal en doe hier de tomaatjes en olijven bij. Giet een lekkere scheut olie over alles heen en stop wat takjes tijm er tussen. Zet dit in de voorverwarmde oven en bak het geheel 25 minuten. De kip is nu nog mals, maar het spek lekker krokant. Serveer met ovenaardappeltjes en kort gekookte sperzieboontjes. Yum!

Multifunctionele marinade

Met trek ‘s ochtends koken betekent ook dat je brood dipt in restjes marinade. En wat bleek, dat was me toch een potje lekker. Dus maak gerust een dubbele hoeveelheid en serveer eens met vers Turks brood. Je weet niet wat je proeft!

Gepubliceerd op 26 november 2015


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 september 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 39

Geen idee wat je wilt eten de komende week? In dit weekmenu weer volop recepten voor een week lang lekker en snel aan tafel.
16 september 2020
muffins
 
Pumpkin spice muffins met coffee swirl

Het is een hele mond vol, maar dat zit je mond straks ook want deze pumpkin spice muffins met een swirl van roomkaas en koffie wil je écht maken!
15 september 2020
pumpkinpiespice web2.jpg
 
Zo maak je zelf pumpkin pie spices

Net als in Amerika aan de slag met pumpkin pie spice? Met dit recept voor pumpkin pie spices maak je dit aromatische kruidenmengsel zelf!
14 september 2020
 
Loaded nacho’s

Uit Borreltijd komen deze loaded nacho's, waarbij we een maaltijd hebben omgetoverd tot een borrelhapje. Family proof!
14 september 2020
 
Onion Bhaji

In Borreltijd staat een onion bhaji. Een Indiase uienbeignet, die ik graag eet als we in Engeland zijn. Ik toverde 'm om tot heerlijk borrelhapje.
13 september 2020
 
Groene groentesoep met broccoli & erwtjes

In deze groentesoep zitten héél veel groene groente. Meer dan 750 gram groente gaat er in deze heerlijke groene soep met broccoli en erwtjes.