Smulpaapje kookt! – Mediterrane kiprolletjes (uit de Vrolijke Tafel)



Ik ben fan van de manier van koken van Karin Luiten. Je las al dat de Vrolijke Tafel een boek is waar je ongelofelijk blij van wordt. Dat word je ook van dit recept.

Zo klaar, bomvol smaak en er komt geen pakje of zakje aan te pas. Succes gegarandeerd, ook op een doordeweekse tafel trouwens!

Voor 6 volwassen eters

(ik halveerde het gerecht, dat was genoeg voor 2 volwassenen en 2 kinderen)

Voor de marinade

½ bos peterselie (grote bos van de Turkse supermarkt)
1 sjalotje
1teen knoflook
sap van ½ citroen
2el lekkere olijfolie
zout & peper

Voor de kip

6 kippendijen (zonder bot)
150g pancetta (18 lange plakjes totaal)
250g mini tomaatjes
100g olijven
scheut lekker olie
verse tijm

Verder nodig: staafmixer, ovenschaal, oven voorverwarmen op 200C

Koken met Karin

Mix alle ingrediënten met een staafmixer (of blender) tot een dikke marinade, die qua textuur lijkt op pesto. Smeer de binnenkant van de kippendijen hiermee in, en rol die daarna dicht. Wikkel de kip om met pancetta. Ik legde per kip drie plakjes naast elkaar, en rolde ze daar in op. Maar ik ben dan ook erg fan van pancetta, dus minder mag ook 😉

Kip uit de oven

Leg de kiprolletjes in een ovenvaste schaal en doe hier de tomaatjes en olijven bij. Giet een lekkere scheut olie over alles heen en stop wat takjes tijm er tussen. Zet dit in de voorverwarmde oven en bak het geheel 25 minuten. De kip is nu nog mals, maar het spek lekker krokant. Serveer met ovenaardappeltjes en kort gekookte sperzieboontjes. Yum!

Multifunctionele marinade

Met trek ‘s ochtends koken betekent ook dat je brood dipt in restjes marinade. En wat bleek, dat was me toch een potje lekker. Dus maak gerust een dubbele hoeveelheid en serveer eens met vers Turks brood. Je weet niet wat je proeft!

Gepubliceerd op 26 november 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.