Smulpaapje kookt! – Mango ijsthee



Ik dronk een variant op deze ijsthee afgelopen winter en werd meteen in zomerse sferen gekatapulteerd. Stel je voor, een grote kan van deze ijskoude thee op je balkon, in je tuin of meegenomen voor een picknick, genietend van de warmte van de zon.

Maak maar alvast een extra kan, want deze was bij ons in letterlijk 10 minuten op!

Voor één kan

1 liter kokend water, iets afgekoeld daarna
2 zakjes jasmijnthee, ik gebruikte Dilmah’s Fragrant Jasmine Green Tea (o.a. te koop bij AH)
sap van 1 citroen
250g mangoblokjes
partjes limoen

Mango ijsthee

Zet met de zakjes thee niet té sterke thee en laat die afkoelen. Mix met het sap van de citroen. Pureer de mangoblokjes (in de winter met diepvriesmango, die je laat ontdooien) met een staafmixer tot ze volledig zijn opgenomen. Zet de kan in de koelkast en laat door en door koud worden.

Serveer in grote glazen, met extra ijsblokjes en partjes limoen. Maak ook eens deze sinaasappel & limoen ijsthee

Gepubliceerd op 20 mei 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.
29 december 2022
snelle roerbak met spitskool
 
Super snelle roerbak met spitskool en champignons

Een super snelle roerbak met spitskool en champignons. Een heerlijk budgetrecept dat in no time klaar is. Super gezond én lekker
29 december 2022
borreltijd
 
Italiaans borrelhapje (sfoglia ripiena)

Gevuld bladerdeeg, op z’n Italiaans, maakt een waanzinnig lekker en makkelijk borrelhapje. Zéker als je truffelsalami gebruikt.
29 december 2022
Italiaans stoofvlees uit de oven
 
Italiaans stoofvlees uit de oven

Botermals, fantastisch lekker Italiaans stoofvlees en de oven doet het grootste deel van het werk!. Dit is mogelijk het allerlekkerste stoofvlees ooit…