Smulpaapje kookt! – Makreelsalade met appel



We weten allemaal hoe gezond vette vis is en toch eten we het te weinig. Niet altijd heb je zin om vis te bakken, dan is deze vissalade ideaal.

Je kunt ‘op een toastje bij de borrel serveren, of als lunchsalade op wat brood. En wat dacht je ervan om de makreelsalade in een “sla-bootje” te serveren, dan wordt het ineens een chique borrelhapje.

Voor 1 bakje makreelsalade heb je nodig

1 gestoomde makreel, ontveld en van alle graten ontdaan
½ appel, Elstar of Granny Smith, kleine blokjes
5 cornichons, fijngesneden (een ander klein augurkje kan ook)
2 mespunten wasabi
2el mayonaise
sap van ongeveer 1/3 citroen
versgemalen zwarte peper en zeezout

Zo maak je zelf makreelsalade

Doe de stukjes makreel in een grote kom. Meng de mayonaise met de wasabi en proef, het mag best een beetje pit hebben maar de vlammen moeten niet uit je oren komen. Meng dit door de makreel en breng op smaak met citroensap, zout en peper. Nog een keer proeven! Dan de appel en augurk erbij en nog even mengen. Serveer in een mooi schaaltje.

Sla-bootje

Hiervoor gebruik je ‘little gem’ of ‘little romaine’ sla. Dit is sla die al van nature een soort kuipvorm heeft, ideaal om salades in te serveren. Doe in ieder, schoongewassen, blaadje sla een lekkere schep van de vissalade en presenteer ze allemaal op een mooie grote schaal.

Gepubliceerd op 11 juli 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.