Smulpaapje kookt! – Lunchmuffins met bloemkool & erwtjes



Het idee van muffins spreekt heel veel kinderen aan. Ik maak tegenwoordig een keer in de zoveel tijd een hele plaat lunchmuffins, met een heleboel groente erin. Dat is dan ook nog eens win/win. Lekkere lunch, lekker wat extra groente.

Er staan inmiddels meer lunchmuffins op Smulpaapje, maar dit is weer een fijne variant voor in de lunchtrommel.

Voor 15 stuks

400g diepvriesbloemkool, in stukjes
175g diepvries tuinerwten (biologisch, AH)
200g gerookte spekjes, uitgebakken
400g zelfrijzend bakmeel
300ml halfvolle melk
50g gesmolten boter
1 ei
50g pittige geraspte kaas (+ extra)
optioneel: Kalamata olijfjes, gehalveerd

Muffinblik – oven voorverwarmen 175C

Groentemuffins

Laat de bloemkool niet helemaal ontdooien, maar net ver genoeg zodat je de roosjes in gelijke stukjes kunt snijden. Ook de erwtjes hoef je niet te ontdooien. Doe de groente, samen met de uitgebakken (en op keukenpapier uitgelekte) spekjes en kaas bij de bloem.

Bloemkoolmuffins met erwtjes

Meng de melk met de gesmolten boter (die niet meer heet is) en het ei en meng dit door het bloem/groentemengsel tot alles goed gemengd is. Gebruik je de olijfjes, doe die er dan ook door. Schep het mengsel in het muffinblik en bestrooi met extra kaas. Bak de groentemuffins 25-30 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze goudbruin en gaar zijn.

Variatie in de lunchtrommel

Ik maak deze muffins met als enige doel variatie in de lunchtrommel. Dat onze kleuter op deze manier wat extra groente binnenkrijgt is altijd mooi meegenomen. Ik bak ze daarom ook niet door en door. Ik vries ze, zodra ze zijn afgekoeld, namelijk in. Op de dag dat ik ze meegeef zet ik ze dan – bevroren en wel –  in een op 150C voorverwarmde oven, tot ze zijn ontdooid en weer zo goed als vers zijn..

Gepubliceerd op 30 september 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.