Smulpaapje kookt! – Koud gemarineerde kip



Dit gaat een gerecht zijn dat je keer op keer gaat maken, zo veelzijdig is het. De truc zit hem in het koud marineren van de kip en de kruiden die je gebruikt. Hoe langer je de kip laat staan hoe meer smaak erin trek.

Kippendijen zijn malser, maar ook veel goedkoper dan bijvoorbeeld kipfilet. Dus dit is ook nog eens fijn voor je portemonnee. Kies wel voor de beste kwaliteit die je je kunt veroorloven.

Voor zes stuks

Verschillende fijngehakte kruiden, ik gebruikte deze combinanatie:
10g koriander
10g platte peterselie
5g munt
5g dille

5el olijfolie
2el vers citroensap
1 teen knoflook
6 kippendijen, zonder bot

Kip met kruiden

Breng de kip op smaak met zout en peper. Verhit een grote koekenpan (of bak de kip in twee keer) en bak daar de kip, in een klein beetje neutrale olie, lekker goudbruin in aan. Vijf minuten op één kant, vijf minuten op de andere is voldoende. Je wilt ‘niet te droog, maar hij moet wel goed gaar zijn. In de tussentijd meng je de kruiden met de olie, citroensap en fijngesneden knoflook.

Gemarineerde kip

Als de kip gebakken is leg je die in een grote schaal en giet je daar de kruidenmarinade overheen. De kip er even lekker door heen wentelen. Laat afkoelen en marineren. Gebruik je de kip pas de dag erna dan goed afdekken en in de koelkast bewaren.

Eetopties

Serveer de kip, fijngesneden, als topping voor tortilla’s en garneer met wat fijngesneden lenteui. Beleg een vers broodje met de kip. Maak er een salade mee. Of serveer met spaghetti en nog wat extra olie. Je kunt er echt alle kanten mee op!

 

 

Gepubliceerd op 29 mei 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.