Smulpaapje kookt! – Koud gemarineerde kip



Dit gaat een gerecht zijn dat je keer op keer gaat maken, zo veelzijdig is het. De truc zit hem in het koud marineren van de kip en de kruiden die je gebruikt. Hoe langer je de kip laat staan hoe meer smaak erin trek.

Kippendijen zijn malser, maar ook veel goedkoper dan bijvoorbeeld kipfilet. Dus dit is ook nog eens fijn voor je portemonnee. Kies wel voor de beste kwaliteit die je je kunt veroorloven.

Voor zes stuks

Verschillende fijngehakte kruiden, ik gebruikte deze combinanatie:
10g koriander
10g platte peterselie
5g munt
5g dille

5el olijfolie
2el vers citroensap
1 teen knoflook
6 kippendijen, zonder bot

Kip met kruiden

Breng de kip op smaak met zout en peper. Verhit een grote koekenpan (of bak de kip in twee keer) en bak daar de kip, in een klein beetje neutrale olie, lekker goudbruin in aan. Vijf minuten op één kant, vijf minuten op de andere is voldoende. Je wilt ‘niet te droog, maar hij moet wel goed gaar zijn. In de tussentijd meng je de kruiden met de olie, citroensap en fijngesneden knoflook.

Gemarineerde kip

Als de kip gebakken is leg je die in een grote schaal en giet je daar de kruidenmarinade overheen. De kip er even lekker door heen wentelen. Laat afkoelen en marineren. Gebruik je de kip pas de dag erna dan goed afdekken en in de koelkast bewaren.

Eetopties

Serveer de kip, fijngesneden, als topping voor tortilla’s en garneer met wat fijngesneden lenteui. Beleg een vers broodje met de kip. Maak er een salade mee. Of serveer met spaghetti en nog wat extra olie. Je kunt er echt alle kanten mee op!

 

 

Gepubliceerd op 29 mei 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.