Smulpaapje kookt! – Kokoscake met chocola



Kokos, chocola. Mij deed deze cake een beetje denken aan een Bounty. Maar dan in de vorm van een cake. Eentje voor een bijzonder moment dus.

Een verjaardag, traktatie, of omdat het weekend is? Je bedenkt vast wel een goede reden om hiervoor aan de bak te gaan!

Voor 1 cake

365g bloem
2tl bakpoeder
2tl kaneel
1tl gemberpoeder
½ el cacao
200g suiker
125g gemalen kokos
2 eieren
300ml halfvolle melk
1tl vanille extract
75g gesmolten boter, maar niet meer gloeiend heet
100g chocolate chips (of 1 reep van 100g pure chocola in kleine stukjes gehakt)

cakevorm, voorzien van bakpapier. Oven voorverwarmen op 180C

Cakebeslag

Meng de bloem, bakpoeder, kaneel, gemberpoeder, cacao, suiker en kokos in een grote kom. In een maatbeker de melk, eieren, vanille en gesmolten (maar afgekoelde) boter goed mengen. Giet dit bij de droge ingrediënten en meng alles goed door elkaar. Dan de chocola er door mengen. Giet het in het cakeblik en zet dit in de voorverwarmde oven.

Kokoscake met chocola

Bak de cake in ongeveer een uur gaar en goudbruin. Controleer door een satéprikker in het midden van de cake te steken of ‘ ie gaar is. Komt de prikker er schoon uit dan is ie gaar, anders nog even iets langer laten staan. Laat daarna in de vorm even 5 minuten afkoelen, voor je ‘eruit haalt en op een rooster verder laat afkoelen.

Cake invriezen – dat kan!

Je kunt deze cake ook prima (helemaal afgekoeld) invriezen. Snijd ‘dan voor je ‘invriest in dikke plakken. ’s Ochtends (of wanneer je ‘ook wilt eten) piep je die dan in een broodrooster eventjes op tot ‘ ie ontdooid en lekker geroosterd is. Ideaal!

Gepubliceerd op 4 januari 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.