Smulpaapje kookt! – Kokoscake met chocola



Kokos, chocola. Mij deed deze cake een beetje denken aan een Bounty. Maar dan in de vorm van een cake. Eentje voor een bijzonder moment dus.

Een verjaardag, traktatie, of omdat het weekend is? Je bedenkt vast wel een goede reden om hiervoor aan de bak te gaan!

Voor 1 cake

365g bloem
2tl bakpoeder
2tl kaneel
1tl gemberpoeder
½ el cacao
200g suiker
125g gemalen kokos
2 eieren
300ml halfvolle melk
1tl vanille extract
75g gesmolten boter, maar niet meer gloeiend heet
100g chocolate chips (of 1 reep van 100g pure chocola in kleine stukjes gehakt)

cakevorm, voorzien van bakpapier. Oven voorverwarmen op 180C

Cakebeslag

Meng de bloem, bakpoeder, kaneel, gemberpoeder, cacao, suiker en kokos in een grote kom. In een maatbeker de melk, eieren, vanille en gesmolten (maar afgekoelde) boter goed mengen. Giet dit bij de droge ingrediënten en meng alles goed door elkaar. Dan de chocola er door mengen. Giet het in het cakeblik en zet dit in de voorverwarmde oven.

Kokoscake met chocola

Bak de cake in ongeveer een uur gaar en goudbruin. Controleer door een satéprikker in het midden van de cake te steken of ‘ ie gaar is. Komt de prikker er schoon uit dan is ie gaar, anders nog even iets langer laten staan. Laat daarna in de vorm even 5 minuten afkoelen, voor je ‘eruit haalt en op een rooster verder laat afkoelen.

Cake invriezen – dat kan!

Je kunt deze cake ook prima (helemaal afgekoeld) invriezen. Snijd ‘dan voor je ‘invriest in dikke plakken. ’s Ochtends (of wanneer je ‘ook wilt eten) piep je die dan in een broodrooster eventjes op tot ‘ ie ontdooid en lekker geroosterd is. Ideaal!

Gepubliceerd op 4 januari 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.