Kaas en bacon twisters



Bladerdeeg is zo’n ingrediënt dat je standaard in de vriezer wilt hebben. Om er zoete hapjes mee te maken. Of deze lekkere kaas & bacon twisters.

Heerlijk bij de borrel, maar ook top bij een kop soep in plaats van een gewone soepstengel. Zelfs in de lunchtrommel doen ze het geweldig. Reden genoeg om aan de slag te gaan toch?!

Voor een bakplaat vol

4 plakjes roomboterbladerdeeg, ontdooid
1 ei, los geklopt
cayenne (of gebruik paprika poeder)
zakje geraspte kaas
16 lange plakken bacon (voor een vegetarische variant laat je dit achterwege)

Bakplaat bedekt met bakpapier. Oven voorverwarmen op 200C

Variatie: ook lekker met Italiaanse prosciutto in plaats van bacon

Kaas & bacon twisters

Snijd ieder plakje bladerdeeg in vier repen en bestrijk die met het los geklopt ei. Daarover heen strooi je de geraspte kaas en cayenne. Haal nu ieder reepje los (er gaat geraspte kaas afvallen, dat lossen we zo dadelijk op). Het deel bladerdeeg zonder kaas, daar leg je nu de bacon tegen aan. Dan komt het aan op draaien. Je draait de reep met de bacon naar binnen. Is de bacon te lang, knip het uiteinde dan af. Haal alles nog een keer door de afgevallen kaas (of strooi die er over heen) en leg de twisters op de bakplaat.

Zelfgebakken kaasstengels

Bak de twisters 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, en draai ze halverwege een keer om, tot ze mooi goudbruin zijn. Op een rooster even laten afkoelen. Daar worden ze ook nog wat knapperiger van. Vers uit de oven zijn ze het lekkerst, maar in een afgesloten trommel kun je ze rustig een paar dagen bewaren. Desnoods piep je ze even op in een op 150C voorverwarmde oven.

Gepubliceerd op 20 december 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.