Kaas en bacon twisters



Bladerdeeg is zo’n ingrediënt dat je standaard in de vriezer wilt hebben. Om er zoete hapjes mee te maken. Of deze lekkere kaas & bacon twisters.

Heerlijk bij de borrel, maar ook top bij een kop soep in plaats van een gewone soepstengel. Zelfs in de lunchtrommel doen ze het geweldig. Reden genoeg om aan de slag te gaan toch?!

Voor een bakplaat vol

4 plakjes roomboterbladerdeeg, ontdooid
1 ei, los geklopt
cayenne (of gebruik paprika poeder)
zakje geraspte kaas
16 lange plakken bacon (voor een vegetarische variant laat je dit achterwege)

Bakplaat bedekt met bakpapier. Oven voorverwarmen op 200C

Variatie: ook lekker met Italiaanse prosciutto in plaats van bacon

Kaas & bacon twisters

Snijd ieder plakje bladerdeeg in vier repen en bestrijk die met het los geklopt ei. Daarover heen strooi je de geraspte kaas en cayenne. Haal nu ieder reepje los (er gaat geraspte kaas afvallen, dat lossen we zo dadelijk op). Het deel bladerdeeg zonder kaas, daar leg je nu de bacon tegen aan. Dan komt het aan op draaien. Je draait de reep met de bacon naar binnen. Is de bacon te lang, knip het uiteinde dan af. Haal alles nog een keer door de afgevallen kaas (of strooi die er over heen) en leg de twisters op de bakplaat.

Zelfgebakken kaasstengels

Bak de twisters 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, en draai ze halverwege een keer om, tot ze mooi goudbruin zijn. Op een rooster even laten afkoelen. Daar worden ze ook nog wat knapperiger van. Vers uit de oven zijn ze het lekkerst, maar in een afgesloten trommel kun je ze rustig een paar dagen bewaren. Desnoods piep je ze even op in een op 150C voorverwarmde oven.

Gepubliceerd op 20 december 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.