Honing sinaasappel pancakes



Deze deze frisse, luchtige American pancakes met honing en sinaasappel wi­l je geproefd hebben! Het ideale ontbijtrecept voor het weekend!

Geen enkel recept voor American pancakes is trouwens hetzelfde. Mijn blueberry pancakes zijn al heerlijk, maar deze variant met honing en sinaasappel moét je ook een keer maken.

Pancakes als ontbijt in het weekend is wat mij betreft dé perfecte start ervan. Dus gauw de keuken in!

Voor ruim 25 stuks

  • 250g bloem
  • 2el basterdsuiker
  • 1,5 tl bakpoeder
  • ½ tl zuiveringszout (bakingsoda)
  • 1tl zout
  • 3 eieren
  • 1tl vanille extract
  • 500ml karnemelk
  • 45g boter, gesmolten
  • 3el honing, ik gebruikte oranjebloesemhoning
  • rasp van 1 sinaasappel

Voor je begint

Gebruik de beste en lekkerste honing die je hebt of kunt kopen. Dat maakt écht het verschil. Je maakt met dit beslag een flinke lading pannenkoeken, maar ze zijn zo lekker dat ik denk dat dat geen probleem hoeft te zijn. Krijg je ze toch niet op, vries ze dan in zodra ze zijn afgekoeld.

Honing sinaasappel pancakes

Neem voor je pancakes twee kommen. In de ene doe je alle droge ingrediënten, dus de bloem, suiker, bakpoeder, zuiveringszout, gewoon zout. In de andere kom mix je de karnemelk, eieren, vanille, boter, honing en sinaasappelrasp. Giet dit mengsel bij het bloemmengsel en meng goed met een vork. Ja, je houdt klontjes maar dat maakt niet uit!

Ontbijt pancakes

Verhit een grote koekenpan, zorg dat ‘ie goed heet is. Klein drupje zonnebloemolie erin, nog geen theelepel en dan met een juslepel beslag in de pan doen. Je kunt, afhankelijk van de grootte van je pan, ongeveer drie pancakes per keer bakken. Zodra de bovenkant droger wordt en bubbelt draai je de pannenkoek om en bak je de andere kant goudbruin.

Serveer meteen. Dat kan met wat poedersuiker, maple syrup of zelfs nog wat extra honing. Maar ook zonder zijn ze super lekker. Goed begin van je dag toch zo?!

Gepubliceerd op 3 februari 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.