Hartige muffins met spinazie & feta



Het is weer zo ver. Er moeten straks weer lunchtrommels gevuld worden. Wat dacht je er van om voor de afwisseling eens hartige groentemuffins te maken. Lekker, gezond en eens iets anders dan een boterham met kaas.

Deze muffins kun je bovendien prima invriezen, dus nu een kwartiertje werk, straks 12 keer het gemak van!

Voor 12 muffins

100g feta, verkruimeld
600g verse spinazie
250g bloem
zout & peper
60ml olijfolie
250ml melk
1tl gedroogde tijm
100g hamreepjes
2tl bakpoeder
1 ei
12 cherrytomaatjes, gehalveerd
optioneel: geraspte kaas

Oven voorverwarmen 175C – muffinblik invetten

Groente muffins

Zet een grote pan op met een klein drupje olie. Doe de verse spinazie daar beetje bij beetje in, zodat ‘ie kan slinken. Als alles geslonken is haal je het uit de pan en laat je het in een vergiet heel goed uitlekken. Help de spinazie een handje door het vocht – als de spinazie iets is afgekoeld! – eruit te knijpen. Snijd daarna met een scherp mes zo fijn mogelijk en zet apart.

Muffins vol groente

In een kom gaat nu de bloem, feta, zout, peper, tijm, bakpoeder en hamreepjes. Meng daar de afgekoelde spinazie doorheen. In een maatbeker de melk, olijfolie en ei en kluts dat goed. Giet dit bij de droge ingrediënten en meng tot een geheel, maar niet te lang!

Hartige muffins

Vul de holtes van het muffinblik en dek af met 2 helften tomaat. Rasp er eventueel nog wat extra kaas over heen. Bak de muffins 25 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze daarna in het blik afkoelen, voor je ze eruit haalt en op een rooster verder laat afkoelen.

Variatie in de lunchtrommel

De muffins kunnen ook prima ingevroren worden. Natuurlijk is het altijd lekkerder om de muffins dan nog even op te piepen in de oven. Kijk of je daar tijd voor kunt maken. En anders stop je ze bevroren in de lunchtrommel. Tegen de tijd dat ze gaan eten is ‘ie dan helemaal ontdooid.

Gepubliceerd op 23 augustus 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!