Hartige muffins met spinazie & feta



Het is weer zo ver. Er moeten straks weer lunchtrommels gevuld worden. Wat dacht je er van om voor de afwisseling eens hartige groentemuffins te maken. Lekker, gezond en eens iets anders dan een boterham met kaas.

Deze muffins kun je bovendien prima invriezen, dus nu een kwartiertje werk, straks 12 keer het gemak van!

Voor 12 muffins

100g feta, verkruimeld
600g verse spinazie
250g bloem
zout & peper
60ml olijfolie
250ml melk
1tl gedroogde tijm
100g hamreepjes
2tl bakpoeder
1 ei
12 cherrytomaatjes, gehalveerd
optioneel: geraspte kaas

Oven voorverwarmen 175C – muffinblik invetten

Groente muffins

Zet een grote pan op met een klein drupje olie. Doe de verse spinazie daar beetje bij beetje in, zodat ‘ie kan slinken. Als alles geslonken is haal je het uit de pan en laat je het in een vergiet heel goed uitlekken. Help de spinazie een handje door het vocht – als de spinazie iets is afgekoeld! – eruit te knijpen. Snijd daarna met een scherp mes zo fijn mogelijk en zet apart.

Muffins vol groente

In een kom gaat nu de bloem, feta, zout, peper, tijm, bakpoeder en hamreepjes. Meng daar de afgekoelde spinazie doorheen. In een maatbeker de melk, olijfolie en ei en kluts dat goed. Giet dit bij de droge ingrediënten en meng tot een geheel, maar niet te lang!

Hartige muffins

Vul de holtes van het muffinblik en dek af met 2 helften tomaat. Rasp er eventueel nog wat extra kaas over heen. Bak de muffins 25 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze daarna in het blik afkoelen, voor je ze eruit haalt en op een rooster verder laat afkoelen.

Variatie in de lunchtrommel

De muffins kunnen ook prima ingevroren worden. Natuurlijk is het altijd lekkerder om de muffins dan nog even op te piepen in de oven. Kijk of je daar tijd voor kunt maken. En anders stop je ze bevroren in de lunchtrommel. Tegen de tijd dat ze gaan eten is ‘ie dan helemaal ontdooid.

Gepubliceerd op 23 augustus 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.