Smulpaapje kookt! – Hamburgers met bacon & Blue Stilton
Simpel is toch bijna altijd het lekkerst. Dat blijkt ook wel weer met dit recept. Een zelfgemaakte hamburger, die echt zó gemaakt is.
Sneller dan naar die burgerketen rijden en ik beloof je dat je daarna niet binnen een uur weer trek hebt 😉
Voor vier grote eters
650g rundergehakt
1 ui, fijngesnipperd
2tl Dijon mosterd
1el platte peterselie, fijngesneden
zout en peper
Garnering
uitgebakken bacon
Blue Stilton, of andere stevige blauwe kaas
spinazieblaadjes
(Country) ketchup
brioche broodjes (of gewone witte bolletjes)
Zelfgemaakte hamburgers
Meng alle ingrediënten en vorm er vier platte hamburgers van. Zet even koel en afgedekt weg in de koelkast. Bak in de tussentijd de plakken bacon knapperig uit en laat op wat keukenpapier even uitlekken, zo worden ze nog wat krokanter.
Zet een anti aanbakpan nu op hoog vuur en laat warm worden. Snijd in de tussentijd de broodjes open en beleg met de spinazie, kaas en bacon. Bak als laatste je hamburgers. Voor een medium hamburger bak je ze 4 minuten per kant (dus totaal 8 minuten). Wil je ‘helemaal doorbakken dan pak je per kant nog 2 minuten extra. Leg de hamburger op je broodje, lekker wat ketchup erop en dan zet je je tanden erin (bestek overbodig!)
Gepubliceerd op 30 december 2014