Smulpaapje kookt! – Gestreepte bramenijsjes



Niks lekkerder dan zelf ijsjes maken. Nog fijner is het als dat super snel gaat. Zo als wij testten met de Zoku Quick Pop Master.

Deze ijsjes maakten wij uit het 50 ijslolly receptenboekje dat we begin dit jaar in Londen kochten, maar dat inmiddels ook in het Nederlands vertaald en te koop is.

voor 6 ijsjes

250g bramen
30-60g suiker (afhankelijk van hoe zoet je de ijsjes wilt)
1,5 tl sinaasappelsap (of citroen/limoensap)
3el slagroom (of Griekse yoghurt)

Zo maak je bramenijsjes zelf

Mix alle ingredienten – met uitzondering van de room – in een blender tot het fijngemalen is. Doe het dan door een zeef, die je boven een grote kom hangt, zodat je puur sap overhoudt en de pitjes in de zeef achterblijven. Verdeel het sap in twee delen. Door een deel roer je de room, het andere deel laat je puur.

Giet eerst een deel puur sap in de Zoku, en laat dat 5 minuten staan. Dan een deel sap met room. Weer 5 minuten laten staan. En tot slot nog een deel puur sap. Laat het dan nog 10 minuten staan. Haal je ijsje eruit en geniet maar!

IJs maken zonder Zoku

Dan heb je wat meer geduld nodig. Per laatgje moet je het dan een uur laten opvriezen, voor je een nieuwe laag erop giet. Alle laagjes erin? Dan nog 4-8 uur volledig laten bevriezen.

Gepubliceerd op 13 augustus 2015


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
14 juli 2020
 
Goedbedoeld ongevraagd baby eetadvies

Wat doe je met goedbedoeld ongevraagd baby eetadvies? Maaike vertelt hoe zij de eetopvoeding van haar zoontje aanpakt.
13 juli 2020
hartige taart tomaat
 
Vegetarische hartige taart met tomaat en mozzarella

Deze vegetarische hartige taart met tomaat en mozzarella is ideaal als je in nog geen half uur lekker en gezond wilt eten.
13 juli 2020
spinazie-quiche-petit-gateau-web2.jpg
 
De 5 lekkerste hartige taart recepten

Hartige taart, wij zijn er dol op. Dus zet ik mijn 5 favoriete hartige taarten voor je op een rijtje én leg je uit wat de onderlinge verschillen zijn.
13 juli 2020
flammkuchen
 
Flammkuchen met courgette

In de categorie hartige taart is Flammkuchen een van mijn favorieten. Ideaal om restjes groente op te verwerken.
10 juli 2020
appeltaart met custard
 
Smulpaapje weekmenu – week 28

Dit weekmenu gaan we lekker op vakantie. Thuis op vakantie. Maar internationaal aan tafel. Een culinaire reis uit eigen keuken.
10 juli 2020
artisjokken-web2.jpg
 
Artisjokken met een mosterddip

Met deze verse artisjokken met mosterddip waan je je heel even op vakantie. Ga je mee op culinaire reis?!