Smulpaapje kookt! – Gestreepte bramenijsjes



Niks lekkerder dan zelf ijsjes maken. Nog fijner is het als dat super snel gaat. Zo als wij testten met de Zoku Quick Pop Master.

Deze ijsjes maakten wij uit het 50 ijslolly receptenboekje dat we begin dit jaar in Londen kochten, maar dat inmiddels ook in het Nederlands vertaald en te koop is.

voor 6 ijsjes

250g bramen
30-60g suiker (afhankelijk van hoe zoet je de ijsjes wilt)
1,5 tl sinaasappelsap (of citroen/limoensap)
3el slagroom (of Griekse yoghurt)

Zo maak je bramenijsjes zelf

Mix alle ingredienten – met uitzondering van de room – in een blender tot het fijngemalen is. Doe het dan door een zeef, die je boven een grote kom hangt, zodat je puur sap overhoudt en de pitjes in de zeef achterblijven. Verdeel het sap in twee delen. Door een deel roer je de room, het andere deel laat je puur.

Giet eerst een deel puur sap in de Zoku, en laat dat 5 minuten staan. Dan een deel sap met room. Weer 5 minuten laten staan. En tot slot nog een deel puur sap. Laat het dan nog 10 minuten staan. Haal je ijsje eruit en geniet maar!

IJs maken zonder Zoku

Dan heb je wat meer geduld nodig. Per laatgje moet je het dan een uur laten opvriezen, voor je een nieuwe laag erop giet. Alle laagjes erin? Dan nog 4-8 uur volledig laten bevriezen.

Gepubliceerd op 13 augustus 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.