Smulpaapje kookt! – Gepofte aardappel met ricotta topping



Ik ben niet echt een aardappeleter, maar in de zomer verandert dat volledig. Want dan poffen we de aardappels op de barbecue. En dat is me toch lekker!

Varieer met de topping die je erop serveert. Klassiek, met een beetje boter en zeezout is al lekker. Maar probeer ook eens deze ricottatopping. Smullen maar!

Voor 2 personen

2 grote aardappels (kruimig)
280g ricotta
4el bieslook, fijngehakt
zout & peper
½ tl knoflookpoeder
citroensap van 1 citroen

Aardappels poffen

De aardappels laat je in de schil, die je onder stromend water even goed schoonboent. Kook de aardappels (die je een aantal keer met een vork inprikt) 10 minuten in kokend water (of 8 minuten in de magnetron op 600W). Giet ze af en laat even uitdampen. Verpak de aardappel in een flinke laag aluminiumfolie en pof ze in ongeveer 20-30 minuten gaar, onder in de bbq rechtstreeks op de kolen. De tijd kan per bbq en grootte van de aardappel variëren, maar zodra je ze gemakkelijk met een vork in kunt prikken zijn ze gaar.

Topping voor gepofte aardappel

Terwijl de aardappels poffen maak je de topping door de ricotta met de rest van de ingrediënten te mengen. Proef of je het zo lekker vindt of dat er misschien wat meer bieslook en/of citroensap bij moet.

Gepofte aardappel van de barbecue

Maak het aluminiumfolie rondom de gepofte aardappels voorzichtig open, halveer de aardappel en schep er lekker wat van de topping op. Serveer meteen! Lekker bijvoorbeeld bij cola kip of hamburgers Meer bbq recepten vind je hier

Gepubliceerd op 16 juli 2015


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2020
pompoenwafels pumpkin spice
 
Pumpkin spice wafels

De lekkerste pumpkin spice wafels maak je heel gemakkelijk zelf! En omdat je verse pompoen gebruikt ontbijt je eigenlijk met groente. Toch?
18 september 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 39

Geen idee wat je wilt eten de komende week? In dit weekmenu weer volop recepten voor een week lang lekker en snel aan tafel.
16 september 2020
muffins
 
Pumpkin spice muffins met coffee swirl

Het is een hele mond vol, maar dat zit je mond straks ook want deze pumpkin spice muffins met een swirl van roomkaas en koffie wil je écht maken!
15 september 2020
pumpkinpiespice web2.jpg
 
Zo maak je zelf pumpkin pie spices

Net als in Amerika aan de slag met pumpkin pie spice? Met dit recept voor pumpkin pie spices maak je dit aromatische kruidenmengsel zelf!
14 september 2020
 
Loaded nacho’s

Uit Borreltijd komen deze loaded nacho's, waarbij we een maaltijd hebben omgetoverd tot een borrelhapje. Family proof!
14 september 2020
 
Onion Bhaji

In Borreltijd staat een onion bhaji. Een Indiase uienbeignet, die ik graag eet als we in Engeland zijn. Ik toverde 'm om tot heerlijk borrelhapje.